Πέθανε ο θρύλος της άρσης βαρών, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης, με το παρατσούκλι “Ηρακλής τσέπης”, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών, μετά από μεταμόσχευση ήπατος.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών, άφησε το Σάββατο ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Σουλεϊμάνογλου, θρύλος του αθλήματος που έφερε το παρατσούκλι “Ηρακλής τσέπης” λόγω των κατορθωμάτων του στα πλατό και του ότι ήταν μικρόσωμος, υπέφερε τα τελευταία χρόνια από ηπατική ανεπάρκεια, απόρροια του εθισμού στο αλκοόλ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε εισηχθεί στο νοσοκομείο. Στις 6 Οκτωβρίου υποβλήθηκε σε επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος. Τότε οι γιατροί είχαν δηλώσει ότι η επέμβαση, βάσει της εικόνας που είχαν εκείνη τη στιγμή, είχε στεφθεί με επιτυχία.

Όπως σημειώνει η Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ενδιαφερθεί προσωπικά για την κατάσταση του Σουλεϊμάνογλου και κατόπιν εντολής του, ο τελευταίος είχε μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

(Φωτό: AP Photo/Michael Probst)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα