Πάτρα: Μετανάστες προσπάθησαν να μπουν σε πλοία για Ιταλία – Με δύο ώρες καθυστέρηση ο απόπλους

Αρκετοί είχαν καταφέρει να “τρυπώσουν” στα βαρέα οχήματα, κάτι που οδήγησε στην αναστολή της διαδικασίας επιβίβασης, προκειμένου να γίνει έλεγχος

Νέα έφοδο πραγματοποίησαν αλλοδαποί στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, λίγο πριν την επίβαση φορτηγών και νταλικών στα πλοία της γραμμής με προορισμό την Ιταλία.

Το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου 200 ατόμα εισήλθαν στη ζώνη ISPS του νέου λιμανιού. Η εκτίμηση των Λιμενικών πως αρκετοί μετανάστες, είχαν καταφέρει να “τρυπώσουν” στα βαρέα οχήματα, οδήγησε στην αναστολή της διαδικασίας επιβίβασης, προκειμένου να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος.

Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και του Λιμενικού είχε σχηματίσει ένα ανθρώπινο φράγμα μπροστά από τα κάγκελα του λιμανιού της Πάτρας, με τους αλλοδαπούς όμως να επιχειρούν να μπουν και πάλι.

Υπολογίζεται όιτ υπήρξε καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ωρών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιβίβασης. Τα πρώτα πλοία απέπλευσαν αρκετή ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα, γεγονός που προκάλεσε αντίδραση από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές διεθνών μεταφορών.

Πηγή: tempo24

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα