Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις σε τράπεζες, γραφεία ΔΑΠ, και Patras Events

Με ανάρτησή της στο Athens Indymedia, ομάδα ατόμων αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις σε τράπεζες και στα γραφεία της ΔΑΠ, ενώ μετά το πέρας του καρναβαλιού όπως δηλώνουν επιτέθηκαν στα γραφεία του PatrasEvents.

Ολόκληρη η ανάληψη ευθύνης:

Το καλοστημένο παραμύθι που βυθίζει στην αδιαφορία και τις ψευδαισθήσεις χιλιάδες υποταγμένους καταναλωτές, στα δικά μας μυαλά ισοδυναμεί με το έκτρωμα της κυρίαρχης αισθητικής, την επέλαση της κουλτούρας της υποκρισίας και της υποταγής.

 

Λίγες μέρες καταναλωτικής μανίας αρκούν για να υποκαταστήσουν τη μίζερη καθημερινότητα με τις αυταπάτες της στιγμιαίας αίσθησης ελευθερίας που συνοδεύει την τυποποιημένη διασκέδαση.

 

Όλο αυτό το ετερογενές και διαταξικό πλήθος που «διασκεδάζει με την ψυχή του» το καρναβάλι μπαινοβγαίνοντας στα μαγαζιά όλων των ειδών με την πιασάρικη μουσική και κατεβάζει τόνους αλκοόλ για να καταφέρει να ξεκλειδώσει το απαιτούμενο στυλ, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά τους πρόθυμους ηλίθιους στων οποίων την πλάτη στήνεται η βιομηχανία του ανούσιου ξεφαντώματος. Μικρά και μεγάλα αφεντικά, φοιτητικές παρατάξεις, ναρκοντίλερς, μπράβοι, πιάνουν ο καθένας με τον τρόπο του την καλή στήνοντας ένα σκηνικό που τους χωράει όλους: κυριλέδες και εναλλακτικούς, φραγκάτους  και μη, πιτσιρικαρία και οικογενειάρχες, φοιτητές όλων των αποχρώσεων, πατριώτες, χουλιγκάνους. Όλοι με ένα κοινό. Την περιφορά της μασκαρεμένης τους μιζέριας και αποβλάκωσης.

 

Εμείς από τη μεριά μας αδράξαμε την ευκαιρία της γενικευμένης ανωνυμίας που προσφέρει το μαζικό μασκάρεμα προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις επιθέσεις μας σε τράπεζες και στα γραφεία της ΔΑΠ, ενώ μετά το πέρας του καρναβαλιού επιτεθήκαμε στα γραφεία του PatrasEvents.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

–         Ξημερώματα Παρασκευής 3/3 επιτεθήκαμε στα γραφεία του «ειδησεογραφικού» sitePatrasEventsσπάζοντας όλη την πρόσοψη στην οδό Αλ. Υψηλάντου, λίγα μέτρα μακριά από τα κεντρικά των μπάτσων.

 

Το συγκεκριμένο site κατέχει ομολογουμένως μια ιδιαίτερη θέση στον τοπικό μιντιακό συρφετό. Στον πυρήνα της «ειδησεογραφίας» του βρίσκεται η γκλαμουριά και το προμοτάρισμα της ζωής όλων αυτών των προσωπικοτήτων που αποτελούν τη λεγόμενη lifestyleσκηνή και λειτουργούν ως πρότυπα συμπεριφοράς και εμφάνισης για την μαζοποιημένη κουλτούρα. Στις σελίδες του PatrasEventsγίνεται σαφής αυτή η σχέση επιρροής των σαλονιών της showbizστη μάζα, μέσα από την απεικόνιση των στιγμών «ξεφαντώματός» της στα κωλομάγαζα. Ψεύτικα χαμόγελα, σιχαμένη γυμναστηριακή αρρενωπότητα, κενότητα γεμισμένη με makeup… Η ομοιομορφία αποτυπώνεται στις φωτογραφίες των εμπόρων της μιζέριας προσφέροντας λίγη δημοσιότητα στη ματαιοδοξία όλων. Κι αν το στιγμιότυπο δεν είναι πετυχημένο, αν κάποια δεν έχει τις σωματικές αναλογίες που «πρέπει» ή κάποιος άλλος την απαιτούμενη λάμψη στην πόζα του, πάλι καλά, υπάρχει η επεξεργασία φωτογραφιών. Έτσι, δίπλα από τα δημοσιεύματα για το τι έκανε και πότε η κάθε περσόνα παρελαύνουν οι στιγμές των ανώνυμων καταναλωτών. Πίσω απ αυτή την ξεφτίλα βρίσκονται τα κολλητιλίκια των διαχειριστών του siteμε τα αφεντικά και τους μπράβους των κλαμπ, η μπίζνα των διαφημίσεων και των προμόσιον, τα φράγκα.

 

Κυριότερα όμως βρίσκεται η χυδαία νοηματοδότηση της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, η διαμόρφωση της εικόνας ενός κόσμου ολοκληρωτικής ομοιομορφίας, μαζικής κουλτούρας, που η αξιοπρέπεια και η αυτονομία ξεπουλιούνται, που οι άνθρωποι ανάλογα με το περιτύλιγμά τους αγοράζονται και πουλιούνται σε σχέσεις ψευτιάς και αλληλοκατανάλωσης, Όσο πιο συμβατό με τα πρότυπα είναι το περιτύλιγμα, τόσο μεγαλύτερη και η αξία τους.

 

Ελπίζουμε η επίθεσή μας να διατάραξε έστω και λίγο την πυρετώδη δουλειά του siteτη στιγμή που επεξεργαζόταν το άφθονο υλικό από τη μοναδική γι αυτούς εμπορική ευκαιρία του καρναβαλιού.

 

–         Τη νύχτα του Σαββάτου 25/2, όπου το καρναβαλικό πάρτυ βρισκόταν στην κορύφωσή του, εμείς επιτεθήκαμε στα γραφεία της ΔΑΠ στην οδό Σατωβριάνδου.

 

Παρά τις αλλεπάλληλες περιπολίες κάθε λογής μπάτσων πέριξ του σημείου, την ίδια ώρα που το κωλόπαιδα της ΔΑΠ «τα σπάγανε» σε κεντρικό κλαμπ της πόλης, εμείς επιλέξαμε να σπάσουμε την είσοδο των γραφείων τους.

 

Αυτοί οι γλεντζέδες της δεξιάς δε θα μπορούσαν να μην οικονομήσουν από την καρναβαλική επιχείρηση. Οι αξίες του γλειψίματος για την ανέλιξη στα τζάκια της κοινωνικής πυραμίδας, των κολλητηλικιών με όλον τον υπόκοσμο που σέρνεται πίσω απ το χρήμα, της ζωής και των σχέσεων του ανταγωνισμού και της αυτοανάδειξης, πάνε μαζί με τη σάπια κουλτούρα κοινωνικότητας και διασκέδασης, που προωθεί και ζέχνει καθορισμένες έμφυλες συμπεριφορές, τυποποιημένα πρότυπα ομορφιάς και φτηνή αισθητική κατανάλωσης.

 

–         Ξημερώματα Παρασκευής 24/2 επιτεθήκαμε συντονισμένα στις τράπεζες Πειραιώς και Eurobankστην Έλληνος Στρατιώτου αχρηστεύοντας τα ΑΤΜ και σπάζοντας τις βιτρίνες τους.

 

Η σχέση μας με τις τράπεζες είναι γνωστή και δεδομένη. Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ειδικά σ’ ένα θέμα που έχει αναλυθεί τόσο, αρκούμαστε να πούμε τα εξής:

 

Μέσα στην καπιταλιστική πραγματικότητα έχουμε συνηθίσει στη μετάφραση του υλικού κόσμου σε αριθμούς  και σύμβολα νομισματικών μονάδων, τα πάντα μεταφράζονται  στη γλώσσα του χρήματος. Οι τράπεζες είναι η αφετηρία και ο τερματισμός στον στίβο των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, είναι η τροφοδοσία και το επίκεντρό τους. Οι πιο προσιτοί εκπρόσωποι της σκιάς της οικονομίας και της ροής χρημάτων στις ζωές μας είναι οι άσχημες βιτρίνες τους και τα φωτεινά ΑΤΜ τους. Ως τέτοια λοιπόν, δε μπορούν παρά να αποτελούν κεντρικό στόχο όσων διεξάγουν μια πολυμέτωπη επίθεση για την καταστροφή του υπάρχοντος.

 

Για εμάς, από μια σφυριά που διακόπτει τις πολύχρωμες διαφημιστικές εικόνες ενός ΑΤΜ ή που αποτυπώνει στη βιτρίνα μιας τράπεζας τις διαθέσεις μας προς αυτές, μέχρι τη ληστεία της για την τροφοδότηση των απαιτούμενων πόρων επαναστατικών διαδικασιών, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αναρχικής δράσης.

 

ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

–         Στις 8/3 ξεκίνησε στην ειδική δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού το εφετείο για την διπλή απαλλοτρίωση ΕΛΤΑ – τράπεζας στο Βελβεντό. Οι σφυριές μας να ιδωθούν ως υψωμένες γροθιές αλληλεγγύης στους αναρχικούς συντρόφους Πολίτη, Μπουρζούκο, Ρωμανό, Χαρίση, Μιχαηλίδη, Ντάλιο που δικάζονται για την ένοπλη απαλλοτρίωση.

 

–         Αυτό το διάστημα διεξάγεται το εφετείο της υπόθεσης της ληστείας τράπεζας στην Πάρο για την οποία βρίσκεται φυλακισμένος ο Τάσος Θεοφίλου αρνούμενος τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ενέργεια και το σύνολο των κατηγοριών για συμμετοχή στην ε.ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι δράσεις πληροφόρησης και επίθεσης για την υπόθεση μπορούν να λειτουργήσουν ως οδόφραγμα στις μεθοδεύσεις του αστυνομικοδικαστικού συμπλέγματος. Να τις οξύνουμε…

 

–         Τον Ιούλιο του 2015 συλλαμβάνεται μια συντρόφισσα από την Ολλανδία με την κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία τράπεζας στο Άαχεν της Γερμανίας, ενώ τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2016 συλλαμβάνονται άλλα 2 άτομα στη Βαρκελώνη με κατηγορία την ληστεία άλλης τράπεζας στο Άαχεν. Με τη δράση μας στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στα συντρόφια που διώκονται για τις απαλλοτριώσεις των τραπεζών

 

Στις υποθέσεις διώξεων και φυλακίσεων αγωνιστών που υπερασπίζονται με αξιοπρέπεια το εύρος και την πολυμορφία του αγώνα, που δε μασάνε και δεν ψάχνουν παραθυράκια ελαφρυντικών μπροστά στους διωκτικούς μηχανισμούς, η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη και αναζητούμε τους τρόπους εκείνους που μπορεί να συνδεθεί κατά τον καλύτερο τρόπο με την επίθεσή μας απέναντι στον πολιτισμό της εξουσίας. Η επιλεκτική αλληλεγγύη, από ορισμένους, μόνο σε περιπτώσεις όπου η δικαστική μαφία στήνει εμφανώς υποθέσεις στις πλάτες αγωνιστών, καταντάει να οικειοποιείται τη λογική της νομιμότητας και να αναπαράγει τα νομικά δίπολα της δημοκρατίας, συνειδητά ή ασυνείδητα μέσα στον ριζοσπαστικό χώρο. Αυτή η αντίληψη, ξεκινώντας από την ανάδειξη των «αυθαιρεσιών» από τους ίδιους τους κρατικούς φορείς στο πλαίσιο των εχθροπραξιών εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων, καταλήγει να μετουσιώνει την νομική «αθωότητα» σε ηθική, αφού παράγει ένα αρνητικό αντίβαρο για όσους δεν είχαν αυτή την αντιμετώπιση απ’ τους δικαστικούς θεσμούς όντας με νομικούς όρους «ένοχοι». Η αθωότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που όσοι επιλέξαμε να βρεθούμε μέσα στην ομορφιά του αναρχικού αγώνα και της καταστροφής, το πετάξαμε μια για πάντα από τις πλάτες μας. Καμμιά θυματοποίηση λοιπόν, καμμιά διάκριση συμβατή με τη γλώσσα της εξουσίας, παρά έμπρακτη αλληλεγγύη για όσους κι όσες βρέθηκαν στα μπουντρούμια της δημοκρατίας και κρατάνε ψηλά το κεφάλι.

 

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

 

Υ.Γ. Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν, οπότε μέσω αυτής της παρέμβασής μας στον δημόσιο λόγο, πέρα απ’ το κομμάτι της ανάληψης ευθύνης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις σε Αθήνα και Αγρίνιο που δέχτηκαν κρατικές επιθέσεις. Κλείνουμε το μάτι σε όσες κι όσους εκείνο το βράδυ κατέβηκαν δυναμικά και μαχητικά στους δρόμους του Ζωγράφου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα