Πάπας Φραγκίσκος:Είναι λάθος να ταυτίζουμε το Ισλάμ με τη βία

papas_38«Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να ταυτίζουμε το Ισλάμ με τη βία» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στη Ρώμη από το πενθήμερο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Πολωνία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι θα ήταν λάθος να ταυτίσουμε το Ισλάμ με τη βία και ότι οι πρωταρχικοί λόγοι της τρομοκρατίας είναι η κοινωνική αδικία και η ειδωλολατρία του χρήματος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δολοφονία του 85χρονου ρωμαιοκαθολικού ιερέα από τους επιτιθέμενους που ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος είπε: «Νομίζω ότι σχεδόν σε όλες τις θρησκείες υπάρχει πάντα μια μικρή ομάδα φονταμενταλιστών» είπε, προσθέτοντας «έχουμε και εμείς οι καθολικοί».

«Δεν θέλω να μιλάω για την ισλαμική βία, διότι κάθε μέρα που κοιτάζω τις εφημερίδες, βλέπω ότι υπάρχει βία και εδώ στην Ιταλία. Καθημερινά κάποιος σκοτώνει τη φίλη του ή τη μητέρα του».

«Αν μιλήσω για την ισλαμική βία θα πρέπει αν μιλήσω και για την βία των καθολικών. Δεν χρησιμοποιούν όλοι οι μουσουλμάνοι βία», είπε.

«Ξέρω ότι είναι επικίνδυνο να το πω αυτό, αλλά η τρομοκρατία αναπτύσσεται όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή και όταν τα χρήματα θεοποιούνται και τίθενται στο επίκεντρο του κόσμου».

«Αυτός είναι ο πρώτος λόγος ύπαρξης της τρομοκρατίας και στρέφεται εναντίον όλης της ανθρωπότητας. Ας μιλήσουμε γι ‘αυτό», είπε.

Ο Πάπας δήλωσε την Τετάρτη, όταν ξεκίνησε το ταξίδι του στην Πολωνία, ότι η δολοφονία του ιερέα και μια σειρά άλλων επιθέσεων ήταν η απόδειξη ότι ο «κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο», αλλά ότι αυτός ο πόλεμος δεν προκλήθηκε από τη θρησκεία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα