Πάουελ: Η Fed συζήτησε το ζήτημα των δασμών

Οι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν την επιβολή δασμών από την κυβέρνηση Τραμπ και τις ανησυχίες ορισμένων επιχειρήσεων, δήλωσε ο Τζερόμ Πάουελ στην ομιλία του μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Πρόσθεσε ωστόσο πως η κεντρική τράπεζα δεν εκτιμά πως οι αλλαγές στην εμπορική πολιτική θα επηρεάσουν τις προοπτικές της οικονομίας, αλλά προειδοποίησε πως πιο εκτεταμένες δράσεις στο εμπόριο μπορεί να έχουν επιπτώσεις.

Ερωτώμενος για την καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, ο κ. Πάουελ απάντησε πως υπάρχουν ορισμένα σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις επιπτώσεις μια επίπεδης ή αντεστραμμένης καμπύλης, αλλά τόνισε πως δεν βλέπει αυτή τη στιγμή πολύ υψηλές τις πιθανότητες μιας ύφεσης.

Ο κ. Πάουελ υποστήριξε ακόμα πως η αγορά εργασίας είναι ισχυρή και θα συνεχίσει να ενισχύεται, ενώ οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία έχουν βελτιωθεί. Η βελτίωση του outlook στηρίζεται και από την πιο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, επισήμανε.

Ο νέος επικεφαλής τόνισε ωστόσο πως ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και θα αρχίσει να κινείται σταδιακά υψηλότερα.

Ο ίδιος σημείωσε πως η σημερινή αύξηση των επιτοκίων είναι ένα ακόμα βήμα προς την σταδιακή απόσυρση της νομισματικής τόνωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα