Πάνω από 51 δισ ευρώ ο στόχος είσπραξης φόρων για εφέτος

Πλώρη για είσπραξη 51,053 δισ. ευρώ φέτος, από 46,858 δισ. ευρώ πέρυσι, βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να μην υπάρξουν αποκλίσεις κατά την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και τυχόν προβλήματα στην επίτευξη πλεονάσματος 3,82% του ΑΕΠ.

Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ θα πρέπει φέτος να προχωρήσει σε επιστροφές ύψους 3,648 δισ. ευρώ, έναντι 3,289 δισ. ευρώ πέρυσι, στόχος που θα πρέπει να υλοποιηθεί στο ακέραιο (ποσοστό επίτευξης 100%) από την κανονική ροή και όχι από το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων επιστροφών.

Οι ανωτέρω στόχοι καθορίζονται με απόφαση (υπ’ αριθμ. ΔΦΠ/0000289ΕΞ/9.2.2018) του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπως αυτοί προκύπτουν από τα μεγέθη που αποτυπώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τους ανωτέρω στόχους θα αξιολογηθεί η απόδοση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αν και στην όλη διαδικασία δεν θα λαμβάνονται υπ’ όψιν τυχόν ποσά τα οποία προήλθαν από τη λήψη παρεμβάσεων που δεν έχουν συνυπολογισθεί και θα υιοθετηθούν και εφαρμοστούν εντός του έτους 2018.

Επισημαίνεται ότι ως ποσό εσόδων των εν λόγω παρεμβάσεων, το οποίο αφαιρείται από το ποσό των εισπραχθέντων εσόδων (σε περίπτωση παρεμβάσεων αύξησης των εσόδων) ή προστίθεται σε αυτό (σε περίπτωση παρεμβάσεων μείωσης των εσόδων), θα λαμβάνεται υπ’ όψιν το ποσό των ποσοτικοποιήσεων που θα εκτιμάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα