Πάνω από 30.000 οι «πελάτες» του Κοινωνικού Τιμολογίου ρεύματος-Έως 30 Απριλίου η υποβολή αίτησης

Περισσότερες από 30.000 αιτήσεις υπαγωγής και στις δύο κατηγορίες του νέου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), έχουν εγκριθεί λίγες μόλις ημέρες από το “άνοιγμα” της ειδικής, ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον των νοικοκυριών για την υπαγωγή τους στο αναμορφωμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρισμού, δείχνουν τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία από τις αιτήσεις που υποβάλλονται στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας συνολικά είχαν εγκριθεί 33.837 αιτήσεις και στις δύο κατηγορίες του νέου ΚΟΤ, ενώ ενδιαφέρον εκδήλωσαν σχεδόν 70.000 νοικοκυριά.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη κατηγορία, ΚΟΤ Α, που απευθύνεται στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στις πέντε ημέρες λειτουργίας (από τις 15 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου), ενδιαφέρον εκδήλωσαν συνολικά 22.545 εκ των οποίων 13.979 (62%) αιτήσεις εγκρίθηκαν. Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν 1.110 αιτήσεις μονογονεϊκών οικογενειών, 737 αιτήσεις νοικοκυριών με ΑΜΕΑ και 3 αιτήσεις για περιπτώσεις νοικοκυριών με άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Στην δεύτερη κατηγορία, ΚΟΤ Β, που αφορά δικαιούχους Κοινωνικού Μερίσματος, στις πρώτες τρεις ημέρες λειτουργίας (από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου), εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από συνολικά 46.143, εκ των οποίων 19.858 (43%) αιτήσεις εγκρίθηκαν. Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν 1.504 αιτήσεις μονογονεϊκών οικογενειών, 2.030 αιτήσεις για οικογένειες με ΑΜΕΑ και 145 αιτήσεις για τις περιπτώσεις νοικοκυριών με άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Σημειώνεται ότι με τις αναπροσαρμογές που έχουν γίνει πάνω από 1,3 εκατ νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εκπτώσεων από 35% (για την κατηγορία ΚΟΤ Β) έως και 70% (για την κατηγορία ΚΟΤ Α) στα τιμολόγια ηλεκτρισμού.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο νέο σύστημα που είχε ενεργοποιηθεί (από 15/2 για το ΚΟΤ Α και από 17/2 για το ΚΟΤ Β) και το οποίο τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/.

Όσοι καταναλωτές υπάγονται στο παλαιό ΚΟΤ, μπορούν έως τις 30 Απριλίου να υποβάλουν τη νέα αίτηση με τα νέα στοιχεία. Το νέο ΚΟΤ προσφέρεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και όχι μόνο τη ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα