Ο Jim Hackett είναι ο νέος Πρόεδρος και CEO της Ford μετά τον Mark Fields

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ο Jim Hackett αναλαμβάνει το αξίωμα του president & CEO.

Επίσης εξήγγειλε σημαντικές παγκόσμιες οργανωτικές αλλαγές με σκοπό την ενίσχυση της βασικής αυτοκινητιστικής δραστηριότητας  της εταιρείας και την επιτάχυνση μιας στρατηγικής αλλαγής για αξιοποίηση των αναδυόμενων ευκαιριών. Ο Hackett, 62 ετών, έχει μακρά ιστορία καινοτομιών και επιχειρηματικών επιτυχιών ως CEO της Steelcase, Προσωρινός Athletic Director στο Πανεπιστήμιο του Michigan και executive chairman του Ford Smart Mobility LLC από το Μάρτιο του 2016.

Ο Hackett θα αναφέρεται στον Bill Ford (Executive Chairman) και θα ηγηθεί των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Ford με τους 202.000 εργαζόμενους. Διαδέχεται τον Mark Fields, 56 ετών, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει από τη Ford μετά από επιτυχημένη καριέρα 28-ετών με την εταιρεία.

Ο Hackett δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τον Bill Ford και ολόκληρη την ομάδα για τη δημιουργία μιας ακόμα πιο δυναμικής και ζωντανής Ford που βελτιώνει τις ζωές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, και δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη. Τρέφω βαθιά εκτίμηση για τους ανθρώπους, τις αξίες και την κληρονομιά της Ford την τελευταία τετραετία, αποτελώντας κομμάτι της εταιρείας και ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλους όσους συνδέονται μαζί της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταμόρφωσης

Επιπλέον, η Ford διόρισε τον Mark Truby, 47 ετών, vice president, Communications, με άμεση ισχύ, που θα αναφέρεται στο Bill Ford. Αυτός εκλέχθηκε αξιωματούχος της εταιρείας. Ο Truby προηγουμένως είχε ηγηθεί των ομάδων Επικοινωνίας της Ford στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού και σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική. Ο Truby διαδέχεται τον Ray Day, ο οποίος σχεδιάζει να αποχωρήσει από την εταιρεία του χρόνου και μέχρι τότε θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα