Ο χρυσός υποχωρεί σε χαμηλό επτά εβδομάδων

Ο χρυσός υποχωρεί σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχεδόν επτά εβδομάδες, καθώς το δολάριο ενισχύεται και οι μετοχές ανακάμπτουν, ενώ οι αυξανόμενες προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον Δεκέμβριο ασκούν επίσης πίεση στο πολύτιμο μέταλλο.

Η spot τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 0,4% στα 1273,60 δολάρια η ουγγιά αφού είχε αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου στα 1272,35 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ λήξης Δεκεμβρίου υποχωρούν 0,7% στα 1276,50 δολάρια.

Το μέταλλο κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του για φέτος, τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο τριμήνου, ενισχύθηκε 3% εν μέρει λόγω γεωπολιτικών εντάσεων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την Κυριακή, απέρριψε την προοπτική των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα, χαρακτηρίζοντάς την χάσιμο χρόνου.

Το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του γεν και έναντι του ευρώ καθώς και άλλων βασικών νομισμάτων, ενώ και οι μετοχές στην Ασίας ενισχύθηκαν, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν προσεκτικά την ψήφο ανεξαρτησίας στην Καταλονία. Το νόμισμα των ΗΠΑ κατέγραψε την καλύτερη εβδομάδα του έτους την Παρασκευή, παρά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο.

Ο Πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ, δήλωσε την Παρασκευή ότι εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο και άλλες τρεις το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους περισσότερους αξιωματούχους στην κεντρική τράπεζα.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,2% φθάνοντας στα 16,57 δολ. η ουγκιά, η πλατίνα και το παλλάδιο κινούνται σταθερά στα 910 δολάρια και τα 933,75 δολ. η ουγγιά αντίστοιχα.

 

ΠΗΓΗ: iForex

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα