Ο Τσίπρας συνάντησε τον Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε έναν σύντομο διάλογο με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός χαιρέτισε χαμογελαστός τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον κράτησε από τον ώμο και συνομίλησαν για λίγα λεπτά.

Συνάντηση και με τον πρόεδρο της Αλβανίας Εντι Ράμα είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Τόνισε ότι οι εθνικιστικές πρακτικές και η ρητορική στην ευρύτερη περιοχή μας πρέπει να ξεπεραστούν, προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.
Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και την συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας προς τον σκοπό αυτό. Υπογράμμισε την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στην διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία και την σημασία που αποδίδει στον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν τους στενούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ του λαού της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός με τον βασιλιά του Βελγίου:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα