Ο τουρκικός στρατός υψώνει τείχος προστασίας στα σύνορα με τη Συρία

Ο τουρκικός στρατός υψώνει τείχος προστασίας κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία μετά τον πολαπλασιασμό των επιθέσεων στις νότιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.Τείχος από μπετόν, ύψους τριών μέτρων και μήκους επτά χιλιομέτρων, έχει υψωθεί στο Ρεϊχανλί, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας και πρόκειται να επεκταθεί. Έχει στόχο να εμποδίσει οποιαδήποτε εισβολή τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο τουρκικό έδαφος από τη συριακή πόλη του Χαλεπιού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο Ανατολή.

Έχουν ανοιχτεί τάφροι μήκους άνω των 360 χιλιομέτρων, χώμα έχει στοιβαχτεί σε μήκος 70 χιλιομέτρων. για να εμποδίσει την προέλαση των τζιχαντιστών και έχουν ανανεωθεί τα συρματοπλέγματα σε μήκος 145 χιλιομέτρων, διευκρίνισε το Ανατολή.

Η επαρχία Χατάι είναι ένα από τα σημεία διέλευσης των περίπου 1,8 εκατ. Σύρων που διέφυγαν από τη βία στη χώρα τους και έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία από την αρχή της σύγκρουσης, πριν από τέσσερα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα