Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τις κουρδικές δυνάμεις στην Εφρίν

Ανταλλαγές βολών πυροβολικού σημειώθηκαν την Τετάρτη μεταξύ του τουρκικού στρατού και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού και συγκεκριμένα στον κουρδικό θύλακα του καντονιού της Εφρίν.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι Τούρκοι φαίνεται να προετοιμάζουν εισβολή στον κουρδικό θύλακα, που θεωρείται μεγάλη απειλή από την Άγκυρα μιας και τα δυτικά του σύνορα απέχουν μόλις 30 χιλιόμετρα από τη Μεσόγειο.

Οι θέσεις των Κούρδων μαχητών στην Εφρίν βομβαρδίστηκαν όχι μόνο από συριακά εδάφη που τελούν υπό τουρκικό έλεγχο αλλά και από το έδαφος της Τουρκίας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ότι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο βομβαρδισμός, τουρκικά αεροπλάνα πραγματοποιούσαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τον κουρδικό θύλακα.

Οι Κούρδοι αναφέρουν ότι βομβαρδίστηκαν οι θέσεις τους στα χωριά Ντικμεντάς, Μαρανάζ, Αϊν Ντακνά, Γιαζιμπάχ, Μπασουφανέ, Μπεντιρχάν, Μπαρίν, Μπασούρ και Ίκι Νταμέ. Κάποια στιγμή το απόγευμα της Τετάρτης, ο τουρκικός βομβαρδισμός συνεχιζόταν αμείωτος επί 40 λεπτά.

Το κουρδικό πυροβολικό απάντησε, σφυροκοπώντας θέσεις του τουρκικού στρατού στο έδαφος της Τουρκίας.

Ο κουρδικός θύλακας της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Στα ανατολικά και νότια του, με γαλάζιο χρώμα, συριακά εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κόκκινο χρώμα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με πράσινο ανοιχτό χρώμα οργανώσεις φιλότουρκων ισλαμιστών και με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα