Ο τουρισμός τονώνει την απασχόληση – Δημιουργήθηκαν 40.499 νέες Θέσεις τον Ιούνιο

Η άνοδος του τουρισμού αποτυπώνεται και στην αγορά εργασίας τους τελευταίους μήνες καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος “Εργάνη”, τον Ιούνιο δημιουργήθηκαν 40.499 νέες θέσεις εργασίας και συνολικά 255.903 στο πρώτο εξάμηνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής οι νέες θέσεις απασχόλησης δημιουργήθηκαν σε κλάδους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος “Εργάνης” για την εξέλιξη της καθαρής ροής απασχόλησης το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι νέες προσλήψεις σε θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης ανήλθαν τον Ιούνιο στις 155.186 και της πλήρως απασχίλησης στις 118.189. Παρόμοια είναι η εικόνα για όλο το πρώτο εξάμηνο του έτους, κατά το οποίο οι νέες προσλήψεις σε θέσεις ελαστικών μορφών απασχόλησης ανήλθαν σε 619.616 και οι θέσεις πλήρους απασχόλησης σε 578.077.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιούνιος είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Οι περιφέρειες στις οποίες καταγράφεται το υψηλότερο θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων είναι η Κνετρική Μακεδονία, το Νότιο Αιγαίο, τα Ιόνια Νησιά, η Κρήτη και η Πελοπόννησος σε αντίθεση με την Αττική που παρουσιάζει αρνητικό ισοζύγιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα