«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, δεν μας αρέσει να εμπλεκόμαστε σε πολέμους»

“Σε ορισμένα Media “πουλάει” το να παρουσιάζουν την κυβέρνηση ως πολεμοχαρή”, δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, δεν μας αρέσει να εμπλεκόμαστε σε πολέμους.

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης απαντώντας εάν το κόμμα του έκανε… στροφή σχετικά με το ζήτημα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Σχετικά με το αν… ανακάλυψε αργά η κυβέρνηση τις συνέπειες της πώλησης πολεμικού υλικού σε χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, τόνισε ότι η κυβέρνηση ανέκαθεν είχε μια πολυδιάστατη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική και πως σε ορισμένα media πουλάει το να παρουσιάζουν την κυβέρνηση ως πολεμοχαρή.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα και όλη η ΕΕ δεν επιθυμούν μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας στη Γερμανία.

Τέλος, για την επικείμενη έξοδο της χώρας από την πολιτική των μνημονίων και το αν …υπάρχει συνεννόηση στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι “αυτή η συζήτηση ανοίγει σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και σχετίζεται με την ελάφρυνση του χρέους. Όσο μεγαλύτερη είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, τόσο χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Όσο μικρότερα, τόσο μεγαλύτερα. Για το κοινωνικό μέρισμα για παράδειγμα, είναι θετικό τ’ ότι η αντιπολίτευση στήριξε το κοινωνικό μέρισμα, παρά τις αποχρώσεις”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα