Ο Ρεξ Τίλερσον θα επισκεφθεί σύντομα την Μόσχα

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ρωσία John F. Tefft ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson κατά την διάρκεια της σύντομης επίσκεψης του στην Ρωσία ελπίζει ότι θα συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τον υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov..

«Μπορεί να τον δείτε (τον Tillerson) να επισκέπτεται την Ρωσία στο εγγύς μέλλον, νομίζω για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Lavrov και τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε σήμερα ο Tefft κατά τη διάρκεια διάλεξης που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη Αρχάγγελσκ.

Νωρίτερα, ο Tefft είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση όσον αφορά την ημερομηνία επίσκεψης του Tillerson στην Μόσχα.

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Τα δύο μέρη απλά πρέπει να συνεννοηθούν. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί», ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε αν ο Tillerson επισκεφθεί την Μόσχα τον Απρίλιο.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που τήρησαν την ανωνυμία τους, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ο Τίλερσον ενδέχεται να επισκεφθεί την Μόσχα στις 12 Απριλίου.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δεν επιβεβαίωσε, αλλά και δεν διέψευσε τις πληροφορίες αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του Tillerson την Μόσχα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την έκπληξη της για τις «συνεχείς διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών από μέρους της Ουάσιγκτον».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα