Ο Π.Κουρουμπλής δίνει «εξηγήσεις» για την γκάφα με την πετρελαιοκηλίδα

Διπλή «ανάκριση» περνάει σήμερα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τις δηλώσεις του σχετικά με τη μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, αλλά και την πρόοδο που συντελείται στις εργασίες εκκαθάρισης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ενημερώνει την επιτροπή ελέγχου κυβερνητικού έργου, την οποία έχει προσκαλέσει για να ενημερώσει για τη διαχείριση της υπόθεσης του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ενώ στη συνέχεια θα περάσει και για δεύτερη φορά τη «διαδικασία».

Η ενημέρωση γίνεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.κ. Κουρουμπλή και Σαντορινιό, όπως επίσης και από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ανοιχτή ενημέρωση – συζήτηση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής από τους υπουργούς, στελέχη του Λιμενικού, μέλη οικολογικών οργανώσεων κ.α.

«Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω την γενναιότητα να την αναλάβω» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι την ευθύνη για τα σχέδια απορρύπανσης την έχει το Λιμενικό.

Στην ερώτηση εάν έχει ευθύνες ο αρχηγός του Λιμενικού απάντησε πως «έκανε ό,τι μπορούσε», σημειώνοντας πως «δεν έδειχνε το πράγμα ότι θα πάει έτσι», αφού ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και το πρωί της Κυριακής είχαν τοποθετηθεί τα φράγματα και εξελισσόταν ομαλά η στεγανοποίηση του ναυαγίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα