Ο Π.Κουρουμπλής για Μητσοτάκη,κλούβες και ρίψη δακρυγόνων

435345Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real fm» αναφέρθηκε στο επεισόδιο της Δευτέρας με τη ρίψη δακρυγόνων κατά συνταξιούχων την ώρα που πραγματοποιούσαν διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στηνέκθεση του ΔΝΤ για την ανάπτυξη και το χρέος και στην ανοιχτή πρόσκληση που έχει απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη έτσι ώστε να συνομιλήσουν ως θεσμικοί παράγοντες.

Συγκεκριμένα για την ρίψη χημικών ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν θα επαναληφθούν αυτά τα γεγονότα. Δεν χρειάζεται να υπάρχει τίποτα, ούτε κλούβα, ο κόσμος έχει δικαίωμα να διαδηλώνει. Δεν έχει κανένα λόγο ούτε το Μαξίμου να φοβάται, ούτε κανείς».

Ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε την έκθεση του ΔΝΤ λέγοντας πως υπάρχει ταύτιση στο θέμα του χρέους «Το ΔΝΤ σήμερα λέει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη 2,8%. Σε εκείνο που συμφωνούμε αυτήν τη στιγμή και με το ΔΝΤ είναι ότι πρέπει να γίνει ρύθμιση του χρέους. Είμαι βέβαιος ότι με τις προσπάθειες που γίνονται και τη διάθεση που δείχνει η κυβέρνηση θα φτάσουμε στη ρύθμιση του χρέους».

Τέλος ο υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαίο οι θεσμικοί παράγοντες της χώρας να συνομιλούν και πως η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, «είμαι πάντοτε υπέρ του ότι οι δύο θεσμικοί παράγοντες πρέπει να συνομιλούν τακτικά. Ο πρωθυπουργός έχει στείλει ανοικτή πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη, όποτε κρίνει ότι πρέπει να συζητήσουν, τότε θα πρέπει να συζητήσουν. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται υπέρβαση από όλους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα