Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε την ετήσια έκθεση γελοιογραφίας στο Μετρό Συντάγματος

Τα συγχαρητήριά του για την εξαιρετική δουλειά των Ελλήνων και Πορτογάλων γελοιογράφων, που απεικονίζουν μέσα από τα σκίτσα τους το δράμα του πολέμου, τις αιτίες του και τις συνέπειές του πάνω στο κοινωνικό σώμα, τον άνθρωπο και το μέλλον της ανθρωπότητας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης εγκαινιάζοντας την 3η ετήσια έκθεση σκίτσων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σταθμού μετρό Συντάγματος.

Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, συμμετέχουν, με 182 σκίτσα τους, τριάντα δύο Έλληνες και εννέα Πορτογάλοι γελοιογράφοι.

Ο κ. Βούτσης επισήμανε πως «μέσα σε συνθήκες κρίσης, οι γελοιογράφοι είναι από τις δυναμικές, ζωντανές εστίες που έμειναν παρούσες, λειτούργησαν και δημιούργησαν σε επαφή με την πολιτική συγκυρία, με την κρίση, με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Βαγγέλη Παυλίδη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, «έναν εξαιρετικό γελοιογράφο, πατριώτη με ευαισθησίες, που επί δεκαετίες, στην πρώτη γραμμή, με τα σκίτσα του αποδομούσε, σατίριζε, παρενέβαινε».

Δεν παρέλειψε επίσης ν’ αποτίσει φόρο τιμής «σε όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους ανθρώπους του Τύπου που και το ’17 και το ’18 έχασαν τη ζωή τους παρακολουθώντας από κοντά πολεμικές συρράξεις σε εστίες υψηλής επικινδυνότητας, σε όλο τον κόσμο, προσπαθώντας να μείνει ζωντανή η έννοια της ενημέρωσης, της επικοινωνίας, των αυθεντικών ειδήσεων».

Ο κ. Βούτσης κατήγγειλε και καυτηρίασε –εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων– «τη χρήση άμετρης βίας από ισραηλινά στρατεύματα απέναντι σε ειρηνικούς Παλαιστίνιους διαδηλωτές» κατά τα χθεσινά εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, η Αντιπρόεδρος της Βουλής, κα Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, η κα Σοφία Βούλτεψη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ο κ. Δημήτρης Γάκης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Πρέσβης της Πορτογαλίας στη χώρα μας κ. Rui Manuppella Tereno, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Μαρία Αντωνιάδου και ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Σταύρος Στεφόπουλος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα