Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ για την επίθεση από χρυσαυγίτες: «Ήθελαν να δώσουν μήνυμα»

Για την «αναίτια επίθεση» που είχαν δεχτεί φωτορεπόρτερ από χρυσαυγίτες κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τα «έργα και τις ημέρες» της Χρυσής Αυγής , ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος.

Την επίθεση είχαν δεχτεί τρεις φωτορεπόρτερ, έξω από το Εφετείο Αθήνας τον Ιούλιο του 2014, οπότε είχαν μεταχθεί για ανάκριση ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Όπως είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, επρόκειτο για μία αναίτια επίθεση, καθώς κανείς από την πλευρά των κατηγορουμένων δεν ζήτησε να μην ληφθούν φωτογραφίες:

«Οι δημοσιογράφοι έχουμε στόχο να είμαστε απαρατήρητοι. Δεν επεμβαίνουμε», τόνισε ο Μάριος Λώλος , επισημαίνοντας ακόμα πως εκείνη την ημέρα η αστυνομία «δεν έκανε καμία ενέργεια για να προστατεύσει τους συναδέλφους».

Αναφερόμενος στην επίθεση που είχε κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης σε βάρος μελών τηλεοπτικών συνεργείων στα δικαστήρια της Ευελπίδων, υποστήριξε:

«Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ήθελε να δώσει μήνυμα προς τους οπαδούς της ΧΑ κατά την έξοδό του, ότι “Είμαστε εδώ δυνατοί”».

Τέλος ο κ. Λώλος αφού τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση με την οποία διαφωνώ αξιακά, ανθρώπινα», συμπλήρωσε πως ο ίδιος έχει δεχθεί επιθέσεις ή προπηλακισμούς μόνο από χρυσαυγίτες και ΜΑΤ:

«Έχω κάνει εγχείρηση στο κρανίο μου. Πήγα σε πολέμους, και πήγα να πεθάνω στο Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Documentonews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα