Ο πατέρας του μικρού Aylan στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων

Ο πατέρας του Aylan Kurdi, του τρίχρονου αγοριού από τη Συρία του οποίου το νεκρό κορμάκι που ξεβράστηκε σε μια τουρκική ακτή έμελλε να γίνει το “σύμβολο” του τρόμου πίσω από την προσφυγική κρίση, αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα ενόψει Χριστουγέννων.  752889967

Ο Abdullah Kurdi έχασε τον Aylan, τον 4χρονο γιο του Galip και τη σύζυγό του Rehan τον Σεπτέμβριο, όταν η βάρκα που επέβαιναν για να έρθουν στην Ελλάδα από την Τουρκία βυθίστηκε.

Οι φωτογραφίες του μικρού Aylan έκαναν το γύρο του κόσμου προκαλώντας βαθιά συναισθήματα θλίψης αλλά και φρίκης για τα όσα ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για ένα καλύτερο αύριο. Ωστόσο ο αντίκτυπός της στη δυτική πολιτική για το μεταναστευτικό υπήρξε περιορισμένος, παρατηρεί ο Independent

Ο Kurdi, μίλησε στην κάμερα του Channel 4 για να απευθύνει ένα μήνυμα, ζητώντας κατανόηση και συμπαράσταση για όλους όσοι υποφέρουν από τον πόλεμο στη Συρία- που έχει σκοτώσει περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, μετατρέποντας την ίδια στιγμή σχεδόν 4 εκατ. άλλους σε πρόσφυγες.

“Το μήνυμά μου είναι πως θα ήθελα όλος ο κόσμος να ανοίξει τις πόρτες του στους Σύρους. Είναι πολύ δύσκολο να σου κλείνουν την πόρτα στα μούτρα. Όταν μια πόρτα ανοίγει, τότε δεν νιώθουν πια ταπεινωμένοι. Αυτήν την περίοδο του χρόνου θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας να σκεφτείτε τον πόνο των πατεράδων, των μητέρων και των παιδιών που ψάχνουν ειρήνη και ασφάλεια.

Σας ζητάμε απλώς λίγη συμπόνοια” λέει ο Kurdi, που πλέον ζει στο Ιράκ, εφόσον δεν κατάφερε να φτάσει στην αδερφή του στον Καναδά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα