Site icon The Indicator

Ο Πάπας Φραγκίσκος απαντά στο «κύριο» Ν. Μαδούρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος του είχε στείλει επιστολή στις αρχές του Φεβρουαρίου για να του ζητήσει τη βοήθειά του και τη μεσολάβησή του στην κρίση στη χώρα του, γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della sera.

Στην επιστολή του ημερομηνίας 7 Φεβρουαρίου ο Πάπας απευθύνεται στον “κύριο” Μαδούρο – χωρίς τον τίτλο του προέδρου – υπενθυμίζοντας τις προηγούμενες προσπάθειες μεσολάβησης που δεν καρποφόρησαν.

“Δυστυχώς, αυτές διεκόπησαν όλες διότι αυτό που αποφασίστηκε στις συναντήσεις δεν ακολουθήθηκε από συγκεκριμένες κινήσεις για να υλοποιηθούν οι συμφωνίες”, υπογραμμίζει ο Ποντίφικας.

Το Βατικανό αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά όταν ερωτήθηκε από το AFP για την επιστολή του Πάπα.

Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι έγραψε σε επιστολή του προς τον Πάπα: “Του λέω ότι είμαι στην υπηρεσία του Χριστού (…) και σε αυτό το πνεύμα του ζητώ την βοήθειά του σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου”.

Το 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος, προσπάθησε μάταια να υπάρξει ένας οδικός χάρτης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπό την αιγίδα του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version