Ο Ομπάμα για πρώτη φορά απειλεί με αντίμετρα τη Ρωσία για τις επιθέσεις χάκερ

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα προειδοποίησε πως η χώρα του θα λάβει τα κατάλληλα αντίμετρα αναφορικά στις κυβερνοεπιθέσεις που δέχθηκε από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξή του η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί πλήρως τις επόμενες ώρες από το NPR, ο Ομπάμα έχει δηλώσει πως περιμένει την τελική αναφορά που έχει ζητήσει ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα εναντίον όλων όσοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν μια ξένη κυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει την ακεραιότητα των εκλογών μας, πρέπει να αναλάβουμε δράση και θα το κάνουμε στο χρόνο και τον τόπο που εμείς θα επιλέξουμε» δήλωσε ο Ομπάμα.

«Kάποιες από τις κινήσεις αυτές θα μπορούν να δημιοσευτούν, κάποιες άλλες όχι», συνέχισε.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεσή της η CIA  οι κυβερνοεπιθέσεις καθώς και οι  επιθέσεις στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας από τους Ρώσους έγιναν για να ευνοηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. Με την άποψη αυτή συμφωνεί και το FBI, το οποίο εξετάζει αν όντως οι διαρροές εγγράφων από τις επιθέσεις αυτές ευνόησαν την εκλογή του Τραμπ.
Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ  έκανε την παρακάτω ανάρτησή του στο Twitter:  «Αν η Ρωσία, ή κάποια άλλη οντότητα, έκανε κυβερνοεπίθεση, γιατί άργησε τόσο πολύ να δράσει ο Λευκός Οίκος; Γιατί διαμαρτυρήθηκαν μετά την ήττα της Χϊλαρι;» θεωρώντας πως όλα γίνονται στα πλαίσια της απογοήτευσης των Δημοκρατικών επειδή έχασαν τις εκλογές.

Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμιστεί πως η ερευνά για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις στα αμερικανικά συστήματα έχει διαταχθεί ήδη από τις 7 Οκτωβρίου, έναν μήνα πριν από την εκλογή του Τραμπ με την διακυβέρνηση Ομπάμα να κατηγορεί ευθεώς τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικούς πολιτικούς ιστότοπους και emails με σκοπό να επηρεάσει τις εκλογές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα