Ο Ν.Βούτσης για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

fdsfΤο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής:

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποτέλεσε μία ιστορική τομή πολύ μεγάλης σημασίας, που κάθε χρόνο μας υποχρεώνει όχι μόνο να αναφερόμαστε στους αγώνες και τις θυσίες ενός λαού, ο οποίος δικαιώθηκε με την πτώση της χούντας, αλλά και να επισημαίνουμε ότι η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε πάνω στις οδύνες μιας ανείπωτης τραγωδίας του Κυπριακού λαού, που μένει ως ανεκπλήρωτο ιστορικό αιτούμενο για δικαίωση ακόμα και στις μέρες μας.

Ο αγώνας για Δημοκρατία στο πολιτικό και το κοινωνικό πεδίο είναι πάντοτε ενεργός και έχει ισχυρά διακυβεύματα σε κάθε εποχή. Ιδιαίτερα σήμερα, μετά από έξι χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης με βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες στο λαό μας, αλλά και με αμυχές, ήδη ορατές στη λειτουργία της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο μιας παρατεταμένης επιβολής μνημονιακών περιορισμών, διεθνούς επιτήρησης και άκρως επώδυνων οικονομικών μέτρων που έχουν οδηγήσει στα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής.

Σήμερα κρινόμαστε όλοι από τη θέση που παίρνουμε, από τη στάση που κρατάμε και από το πώς εργαζόμαστε για να υπερβούμε υπέρ των λαϊκών συμφερόντων αυτή την κρίση.  Ώστε να κλείσει γρήγορα αυτός ο επώδυνος κύκλος και να σηματοδοτηθεί η συμμετοχή της χώρας μας σε μια αντίστοιχη πορεία ριζικής και ριζοσπαστικής αλλαγής του ευρωπαϊκού πλαισίου μέσα στο οποίο η Ελλάδα  συμμετέχει με το αίτημα για ουσιαστικές συγκλίσεις και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που θα προσδίδουν ένα νέο όραμα για τους λαούς της Ευρώπης.

Επίσης, κρινόμαστε από το πώς αντιμετωπίζουμε ανοικτές πληγές στο πεδίο των δημοκρατικών θεσμών, την απόδοση δικαιοσύνης και τη ριζική μεταρρύθμιση και αντιστοίχιση με το όραμα μιας νέας προοπτικής για τη χώρα μας και των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών.

Στον αγώνα αυτό οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν αμέριστη εμπιστοσύνη στο λαό μας και η σημερινή διακυβέρνηση, με κορμό την αριστερά, δοκιμάζεται καθημερινά στις δημοκρατικές προκλήσεις και τις αναγκαίες τομές για να υπερνικήσουμε τις πολιτικές της λιτότητας, αλλά και τις ομηρίες της ίδιας της πολιτικής από αντιδημοκρατικές αγοραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα