Ο Ν. Ανδρουλάκης προτείνει μείωση των φορολογικών συντελεστών

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, προτείνει άνοιγμα στην κοινωνία, ριζοσπαστικά μέτρα για την οικονομία, αλλαγή της φορολογίας για φυσικά πρόσωπα, αλλά και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στην Τρίπολη αλλά και σε ομιλία του σε εκατοντάδες πολίτες, δεσμεύτηκε για μια ριζοσπαστική ανανέωση της παράταξης, ενότητα μετά τις εκλογές αλλά και τη δημιουργία ενός κόμματος – θεσμού. «Ένα κόμμα που θα λειτουργεί με διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων αλλά και στα οικονομικά του, το οποίο θα “σκοτώσει” τις δύο γάγγραινες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία: Τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε μεταξύ άλλων:

Φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις αλλά για τα χρήματα που θα επανεπενδύονται. Οχι στο μοντέλο Αλογοσκούφη του 2005 που οδήγησε τα χρήματα να φεύγουν στο εξωτερικό ή να πηγαίνουν στις τράπεζες χωρίς να γίνονται επενδύσεις. Να υπάρξει μείωση της φορολογίας αλλά για τμήμα του μειωμένου συντελεστή, οι επιχειρηματίες να δεσμεύονται ότι θα τα επανεπενδύουν προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Μείωση των συντελεστών φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα οδηγεί τους ανθρώπους να νομιμοποιούν ηθικά τη φοροδιαφυγή. Πάρτε για παράδειγμα τον τουρισμό: Έχουμε πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες αλλά τα έσοδα είναι λιγότερα γιατί υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Θα μπορούσαμε για έξι μήνες να μειώσουμε τον ΦΠΑ κατά 6 μονάδες και να πούμε στο λαό ότι εάν τα έσοδα είναι τα ίδια με της προηγούμενης χρονιάς τότε η μείωση στον συντελεστή θα διατηρηθεί.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της παράταξης τόνισε ότι εάν ο ίδιος εκλεγεί, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα γίνει ιδρυτικό συνέδριο για την εκλογή, με καθολική ψηφοφορία ενός ενιαίου οργάνου που θα λαμβάνει τις αποφάσεις. Ζήτησε, ωστόσο, τη διεξαγωγή debate με όλους τους συνυποψήφιους του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα