Ο Ν. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους προέδρους του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ για το δείπνο με Μ. Ακιντζί

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος τις χωριστές συναντήσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τα πολιτικά κόμματα για ενημέρωσή τους αναφορικά με το δείπνο του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν αποκάλυψε οτιδήποτε από την ενημέρωση του Προέδρου. Για τις πληροφορίες περί λύσης δύο κρατών ή συνομοσπονδίας, που φέρεται να πρότεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα με συγκεκριμένες ενέργειες και πολιτικές. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης είναι ικανοποιημένος από την συνομιλία του με τους κυρίους Παπαδόπουλο και Σιζόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, αυτό το οποίο μπορεί να αναμένεται στο Κυπριακό είναι κάποιες πρωτοβουλίες από τα Ηνωμένα Έθνη. Διαφορετικά, είπε, θα πρέπει να περιμένουμε από την τουρκική πλευρά την ανταπόκριση στην τοποθέτηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι θα πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει διορισμός ειδικού απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν έχουμε κάτι τέτοιο υπόψη μας, δεν έχουμε κάποια πληροφορία. Περιμένουμε να δούμε, αν θα υπάρξουν κάποιες κινήσεις».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα