Ο Ντουτέρτε απειλεί διεφθαρμένους αστυνομικούς: «Αν δεν αλλάξετε, π..@ς γιοι, θα σας σκοτώσω!»

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες.

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά μπήκαν διεφθαρμένοι αστυνομικοί, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη διακίνηση ναρκωτικών και για άλλα εγκλήματα.

Πάνω από εκατό αστυνομικοί, πολλοί εκ των οποίων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αντιμετωπίζοντας κατηγορίες μεταξύ άλλων για βιασμούς, απαγωγές και ληστείες, οδηγήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο κατόπιν εντολής του Προέδρου της χώρας.

Στο αστυνομικό σώμα, που ο Ντουτέρτε είχε αποκαλέσει κάποτε «διεφθαρμένο μέχρι το κόκκαλο», γίνονται εκκαθαρίσεις από πέρυσι, όταν ο πρόεδρος τους απομάκρυνε από τον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Αργότερα τους επέτρεψε να μετάσχουν ξανά σε επιχειρήσεις επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό στη Δίωξη Ναρκωτικών.

«Αν μείνετε έτσι, πουτ@ν@ς γιοι θα σας σκοτώσω», απείλησε τους αστυνομικούς σε ένα ξέσπασμα που μετέδιδαν απευθείας τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σε ορισμένες υποθέσεις αστυνομικών θα γίνει αναθεώρηση, αλλά ο Ντουτέρτε προειδοποίησε: «έχω μια ειδική μονάδα που θα σας παρακολουθεί ισόβια κι αν κάνετε και το παραμικρό λάθος θα ζητήσω να σας σκοτώσουν».

Απευθυνόμενος στις οικογένειες των αστυνομικών ο Ντουτέρτε είπε: «Αν πεθάνουν αυτοί οι πουτ@ν@ς γιοι μην έρθετε σε μας φωνάζοντας για “ανθρώπινα δικαιώματα” και “δίκες”, γιατί σας έχω ήδη προειδοποιήσει».

Οι συχνές δημόσιες απειλές του Ντουτέρτε και οι πάνω από 4.500 διακινητές ναρκωτικών που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με την αστυνομία στο πλαίσιο του ανένδοτου που κήρυξε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων κατά των ναρκωτικών έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία σε δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφότου ανήλθε στην εξουσία τον Μάιο του 2016.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα