Ο νέος υπουργός Οικονομικών:«Το 61% θα μείνει στην οικονομική ιστορία»

fdfΟ  Ευκλείδης Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών,ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκε σήμερα στις 8 το βράδυ, με πολιτικό όρκο, στην τιμή και τη συνείδησή του.

Αμέσως μετά ο νέος υπουργός μετέβη στο ΥΠΟΙΚ όπου τον υποδέχτηκε ο απερχόμενος Γιάνης Βαρουφάκης για την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Εκεί ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε όσα τον συνδέουν με τον κ. Τσακαλώτο και στη συνέχεια προχώρησε σε μια αποτίμηση του έργου που έχει γίνει στο υπουργείο έως τώρα.

«Με τον Ευκλείδη έχουμε κοινές αναφορές όσον αφορά τις σπουδές αλλά και την πορεία μας» δήλωσε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εμφανώς κομπλαρισμός, παραδίνοντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτου τα κλειδιά του υπουργείου.

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε τα πρώτα ταξίδια μαζί με τον Ευκλείδη για να συζητήσουμε με τους θεσμούς, ενώ όσον αφορά στην προσωπική μας προσέγγιση μας χαρακτηρίζει η κοινή απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων, με τη λογική “έτσι θα γίνει επειδή έτσι γινόταν τόσο καιρό” σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η κοινή μας διάγνωση, συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για το πρόβλημα της χώρας ήταν η λιτότητα, η ύφεση, το μη βιώσιμο χρέος. Οι κοινοί μας στόχοι είναι το σπάσιμο αυτού του ανατροφοδοτούμενου κύκλου αυτής της ανάδρασης, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο Γ.Βαρουφάκης, κλείνοντας, είπε: «Τις καλύτερες ευχές μου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο», προσπαθώντας ωστόσο πάνω από τριες φορές να πει σωστά το όνομα του νέου υπουργού, από το πολύ άγχος που τον διακατείχε.

«Το 61% θα μείνει στην οικονομική ιστορία, θα μείνει στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης» είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ευχαριστώντας τον Γιάνη Βαρουφάκη και ευχόμενος, μετά από χρόνια να τα λένε κάπου οι δυο τους, σχολιάζοντας και γελώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σήμερα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα