Ο Μητσοτάκης στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων

«Εσείς μεγαλώσατε στα χρόνια της κρίσης και στο δικό σας χαμόγελο βλέπω την αισιοδοξία της νέας Ελλάδας που γεννιέται», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με παιδιά που ασχολούνται με τη μαθητική επιχειρηματικότητα και επισκέφτηκε τα περίπτερα όπου ενημερώθηκε για τις ιδέες τους.

«Ανάμεσά σας θα βρεθούν οι επιχειρηματίες που θα κρατήσουν όρθια τη χώρα τις επόμενες δεκαετίες που έρχονται. Δεν θα γίνετε κατ’ ανάγκη όλοι επιχειρηματίες. Κάποιοι όμως που δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι θα μπορούσαν, θα γίνουν ως αποτέλεσμα της ενασχόλησής σας με τη μαθητική επιχειρηματικότητα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τον θεσμό και θα ενθαρρύνει το υπουργείο Παιδείας, ώστε η διδασκαλία της επιχειρηματικότητας να ενσωματωθεί με πιο οργανωμένο τρόπο στο επίσημο πρόγραμμα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως όταν εκείνος γύρισε στην Ελλάδα έπειτα από σπουδές και εργασία στο εξωτερικό πριν από 20 χρόνια, η κοινωνία εξακολουθούσε να βλέπει με καχυποψία την επιχειρηματικότητα, ως κάτι κακό.

«Εσείς μεγαλώσατε στα χρόνια της κρίσης και στο δικό σας χαμόγελο βλέπω την αισιοδοξία της νέας Ελλάδας που γεννιέται. Σας προτρέπω να κρατήσετε ζωντανά τα βιώματα αυτής της εμπειρίας που αποκτήσατε μέσα από την ενασχόληση με τη μαθητική επιχειρηματικότητα.

Μαθαίνετε να συνεργάζεστε, να κατανέμετε ρόλους, να εκφράζετε προοπτικές και σχέδια με τρόπο οργανωμένο, να ξεπερνάτε δυσκολίες, να δουλεύετε, να εργάζεστε σκληρά», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, επίσης, πως ένας καθηγητής επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο στο οποίο σπούδασε, έλεγε ότι η επιχειρηματική επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% σκληρή δουλειά.

«Δεν προχωράει κανείς σήμερα αν δεν δουλέψει σκληρά», επισήμανε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα