Ο κ.Μητσοτάκης σχεδιάζει να φέρει νέο μνημόνιο;

Στον απόηχο της  της χθεσινοβραδυνής εμφάνισης  του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ προέκυψαν οι πρώτες εκτιμήσεις και πολιτικά  σχόλια, τα οποία επικεντρώνονται στη βασική δέσμευση του κ.Μητσοτάκη για ένα νέο μνημόνιο μετά τον Αύγουστο του 2018.

Η επίσημη κυβερνητική τοποθέτηση έγινε μέσω σχολίου του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ.Τζανακόπουλος αναδεικνύει σαν κυρίαρχο ζήτημα τον σχεδιασμό του κ.Μητσοτάκη για τη σύναψη ενός νέου μνημονίου με τους δανειστές που θα έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο, μετά τη λήξη του προγράμματος που «τρέχει», τον Αύγουστο του 2018.

«Η δέσμευσή του για νέο Μνημόνιο είναι η στιγμή που κάθε όριο ξεπεράστηκε» τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην εξαγγελία του αρχηγού της ΝΔ ότι μετά από πιθανή νίκη στις επόμενες εκλογές και σχηματισμό κυβέρνησης θα προτείνει μία καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους μας.

Θα προτείνω μια νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. Να μας επιτρέψει σε πρώτο χρόνο να μειώσουμε σημαντικά όλες τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών” αποκάλυψε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σημειώνει ότι «η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ακόμη ένα δώρο στην κυβέρνηση» και επισημαίνει ότι «μέσα στο άγχος του να πείσει την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα να συνεχίζει να ελπίζει σε αυτόν, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε περισσότερο ως ατζέντης συμφερόντων και λιγότερο ως πολιτικός αρχηγός».

Ο Δ.Τζανακόπουλος  αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «υπερασπίστηκε τις κοινωνικές ανισότητες, υποσχέθηκε διαγραφή χρεών των φοροφυγάδων αλλά και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», για να τονίσει ότι «μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έταξε στους ιδιώτες. Το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα