Ο Κοτζιάς προκαλεί τον Τσίπρα: Αν θέλουν, ας δημοσιεύσουν την επιστολή παραίτησής μου

Μετά τις συντονισμένες χθεσινές κυβερνητικές προσπάθειες να παρουσιαστεί ότι η παραίτηση Κοτζιά δεν βασίζεται σε πολιτικούς λόγους, αλλά έχει προσωπικά χαρακτηριστικά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πέρασε στην αντεπίθεση προκαλώντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό. Όλα δείχνουν ότι και σε αυτή την περίπτωση οι κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, που είχαν στόχο να υπάρξει συμβιβασμός και καταλλαγή πέφτουν στο κενό με το ενδεχόμενο απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων να είναι πάλι ορατό.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της κίνησης «Πράττω», επικεφαλής της οποίας είναι ο ίδιος, ο κ. Κοτζιάς έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε «αν θέλει να δημοσιοποιήσει την εννέα σελίδων παραίτησή του, για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι πολιτικά ακατανόητη η παραίτησή μου».

Η δήλωση αυτή έχει περισσότερα στοιχεία απειλής παρά παράκλησης και αποτελεί ίσως και μια έμμεση προειδοποίηση ότι εάν δεν το πράξει ο πρωθυπουργός θα το πράξει ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για το δεύτερο ζήτημα που άνοιξε η κόντρα του κ. Κοτζιά με τον κ. Καμμένο, αυτό της διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων υπουργείων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δεύτερη δημόσια τοποθέτηση του κ. Κοτζιά, σε προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση της κίνησης Πράττω, τη Δευτέρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί ο κ. Κοτζιάς μπορεί να προχωρήσει σε ακόμη περισσότερες διευκρινίσεις για τις προθέσεις του.

Στη χθεσινή εκδήλωση ο κ. Κοτζιάς προανήγγειλε ότι το Πράττω θα δραστηριοποιηθεί στις δημοτικές εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει διακριτή πορεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα