Ο. Κεφαλογιάννη: Επιτέλους νομοθετείστε για το δημόσιο συμφέρον

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, καλεί την κυβέρνηση να νομοθετήσει «για το δημόσιο συμφέρον» και «όχι για το κόμμα»Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το σχέδιο νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η βουλευτής Α’ Αθηνών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «μετά από απαράδεκτη ολιγωρία και καθυστερήσεις που έχουν διογκώσει περισσότερο τα προβλήματα στο χώρο της συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και προκαλούν, εδώ και πολύ καιρό, σοβαρότατες αναταράξεις, η Υπουργός κυρία Λ. Κονιόρδου μας ενημέρωσε για το “κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΕΠΙ”, εξηγώντας μάλιστα παρεμπιπτόντως τη συνήθη νομοθετική διαδικασία! Το Κόμμα πάνω από όλα, δηλαδή».

Η κ. Κεφαλογιάννη τονίζει ότι «είναι προφανές από το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ή δεν θέλει να αντιληφθεί τα προφανή.  Τόσο οι δημιουργοί όσο και οι χρήστες περιμένουν, εδώ και πάρα πολύ καιρό, την κατάθεση του σχεδίου νόμου και την ενσωμάτωση της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας για να δοθούν με αποτελεσματικότητα λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα με γνώμονα τη δικαιοσύνη, τη λογοδοσία, τη διαφάνεια».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα εσωτερικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ και για τις εσωκομματικές διαφωνίες, που λειτουργούν εις βάρος της νομιμότητας» και καλεί του ιθύνοντες «έστω και τώρα, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι άλλο πράγμα η νομοθέτηση για την επίλυση ζητημάτων της κοινωνίας και άλλο η διαχείριση εσωτερικών προβλημάτων και συμφερόντων, για ένα κρίσιμο θέμα το οποίο επηρεάζει τη ζωή τόσων ανθρώπων. Εκτός βέβαια, και αν με την ανακοίνωσή του το Υπουργείο ήθελε να δημοσιοποιήσει ότι, επιτέλους, συμφώνησαν όλοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, η κ. Κεφαλογιάνη καλεί την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί και να καταθέσει σχέδιο νόμου». «Δεν νομοθετείτε για το Κόμμα σας. Νομοθετείτε για το δημόσιο συμφέρον. Για το καλό των δημιουργών, των χρηστών και της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση..

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα