Ο Ιούλιος ήταν ο ισχυρότερος μήνας για τον μαύρο χρυσό

Ο Ιούλιος, οδεύει να γίνει ο ισχυρότερος μήνας μέχρι στιγμής φέτος, στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου η οποία αυξάνεται διαρκώς, καθώς η είδηση μίας νέας συνάντησης των παραγωγών την επόμενη εβδομάδα αυξάνει την ήδη ανανεωμένη ψυχολογία στην αγορά μετά και την απειλή των ΗΠΑ για κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας.

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένο το βλέμμα στην σύσφιξη που σημειώνεται στην αγορά των ΗΠΑ, μετά και τις έντονες μειώσεις των αποθεμάτων καθώς και την επιβράδυνση του νέου αριθμού των εξεδρών εξόρυξης την περασμένη εβδομάδα.

Ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ και χώρες εκτός ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στις 7-8 Αυγούστου στο Αμπού Ντάμπι για να αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ενισχύσουν τη συμμόρφωση με τις περικοπές παραγωγής που ξεκίνησαν την 1η Ιανουαρίου.

Η τιμή του αργού Brent διαμορφώνεται στα 52,60 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 8 σεντς από το κλείσιμο της Παρασκευής. Το Brent άγγιξε νωρίτερα τα 52,92 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαΐου.

Το αμερικανικό ελαφρύ αργό πετρέλαιο ξεπέρασε για πρώτη φορά μέσα στους τελευταίους δύο μήνες τα 50 δολάρια το βαρέλι πριν υποχωρήσει στα επίπεδα της Παρασκευής και τα 49,71 δολάρια το βαρέλι,

Η παραγωγή των ΗΠΑ έχει παρεμποδίσει τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ισορροπίας της αγοράς, ωστόσο τα νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η σύσφιξή της έχει ξεκινήσει.

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10% από την κορυφή του Μαρτίου και στα 483,4 εκατ. βαρέλια, ενώ η παραγωγή των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,2% σε 9,41 εκατ. βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα έως τις 21 Ιουλίου, αφού αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10% από τα μέσα του 2016.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα