Ο Ερντογάν στέλνει καθηγητές στο Αριστοτέλειο

Σε Τούρκους Πανεπιστημιακούς εκχωρεί η ελληνική κυβέρνηση την εκπαίδευση της μειονότητας της Θράκης. Παρόλο που το εν λόγω αίτημα, επί σειρά ετών απορριπτόταν από την Αθήνα, η κυβέρνηση περνά τώρα στην ικανοποίησή του.  

Συγκεκριμένα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ιδρύει έδρες Τουρκικής γλώσσας και λογοτεχνίας όπως επίσης, Μουσουλμανικής θρησκείας στο παιδαγωγικό τμήμα του. Οι καθηγητές αυτοί θα έρχονται από τα συνεργαζόμενα με το ΑΠΘ τουρκικά Πανεπιστήμια και το ελληνικό κράτος δε θα ασκεί κανέναν έλεγχο.

Η εξέλιξη αυτή και δεδομένου ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της γείτονος χώρας είναι εύθραυστες, έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά τα οποία εντείνονται με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εισάγει στη δημόσια εκπαίδευση την τουρκική γλώσσα, ξεκινώντας με ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε νηπιαγωγεία της Θράκης.

Το θέμα της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία -με σκοπό προφανώς την εισαγωγή της στη συνέχεια στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχει προκαλέσει σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία ζητά εντόνως την απόσυρση του προγράμματος, τονίζοντας ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος εφαρμογής, ούτε προηγήθηκε ο αναγκαίoς -σε τέτοιες περιπτώσεις- διάλογος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα