Ο Ερντογάν ξεκίνησε την εκστρατεία του ενόψει του δημοψηφίσματος

Δύο μήνες πριν από τις κάλπες, την 16η Απριλίου, ο Ερντογάν πραγματοποίησε την πρώτη συγκέντρωση στο Καχραμανμάρας (νοτιοανατολικά), αν και η εκστρατεία στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες προκειμένου να επιχειρήσει να πείσει τους Τούρκους να πουν «ναι» στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση.

«Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας ιστορικής απόφασης» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

«Η Τουρκία θα βιώσει μια νύχτα αναμόρφωσης την 16η Απριλίου» προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, που θα εκφωνήσει ομιλίες σε πολλές πόλεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Την ώρα που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προβλέπεται αμφίρροπο, ο Ερντογάν ζήτησε από τους υποστηρικτές του να «χτυπήσουν όλες τις πόρτες» για να πείσουν τους εκατομμύρια αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Η συνταγματική αναθεώρηση πυροδότησε εντάσεις στην Τουρκία. Στην Εθνοσυνέλευση η συζήτηση της μεταρρύθμισης είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ των βουλευτών.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους καταφέρθηκε εναντίον των επικριτών του τονίζοντας ότι «στόχος τους δεν είναι το σύστημα, όμως το Έθνος. Τα πρόσωπα αυτά δεν τάσσονται κατά του Ερντογάν, αλλά εναντίον του Έθνους».

«Το προεδρικό σύστημα δεν είναι κάτι που θέλω για εμένα», υπογράμμισε.

«Ποιος είμαι; Τίποτα (περισσότερο) από ένας θνητός!».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα