Ο Ερντογάν θα προσφέρει ιθαγένεια στους Σύρους πρόσφυγες

erntogan-tempo24.gr_Ιθαγένεια σε Σύρους πρόσφυγες υπόσχεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις που έκανε σε πόλη της Νότιας Τουρκίας, ο Τούρκος ηγέτης υποστήριξε πως το υπουργείο Εσωτερικών κάνει βήματα για να προσφέρει την ιθαγένεια σε όσους τη θέλουν.

«Σήμερα, θέλω να μεταφέρω μια καλή είδηση στους αδερφούς και τις αδερφές που βρίσκονται εδώ» ανέφερε σε εκδήλωση ενώπιον Σύρων προσφύγων. «Μεταξύ των αδερφών μας, πιστεύω ότι είναι κι όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν την τουρκική ιθαγένεια. Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει τις ανάλογες κινήσεις» σημείωσε.«Η Τουρκία είναι και δικό σας σπίτι» πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε πόσους από τους 2,7 εκατ. Σύρους που ζουν στην Τουρκία θα δοθεί ιθαγένεια.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, πρόκειται για μια κίνηση που ενδέχεται να περιπλέξει την συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό.

Δεν αποκλείεται επίσης να προκαλέσει και εσωτερικές τριβές, καθώς επικριτές του Ερντογάν εκφράζουν την υποψία ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση με απώτερο ψηφοθηρικό σκοπό, δεδομένου ότι χρειάζεται διευρυμένη πλειοψηφία προκειμένου να προβεί στην πολυπόθητη για εκείνον συνταγματική αναθεώρηση που θα ενισχύσει και τον ρόλο του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα