Ο Ερντογάν ελπίζει σε βελτίωση των σχέσεων με τη Γερμανία και την ΕΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων με τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από μια τεταμένη χρονιά, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.

“Ασφαλώς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την ΕΕ και με τις χώρες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους στη διάρκεια περιοδείας του στην Αφρική.

“Το λέω ανέκαθεν. Οφείλουμε να μειώσουμε τον αριθμό των εχθρών και να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων”, προσθέτει σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται από τον τουρκικό Τύπο, κυρίως από την εφημερίδα Hurriyet.

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαιώνει πως δεν έχει “κανέναν λόγο” να μην μεταβεί στη Γερμανία ή την Ολλανδία, με τις οποίες η Άγκυρα έχει ανταλλάξει πικρόχολες δηλώσεις.

Ο Ερντογάν συνεχάρη τους Γερμανούς ηγέτες επειδή “βρίσκονται στην ίδια γραμμή” με την Άγκυρα και καταδίκασαν αυστηρά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

“Όλα αυτά είναι πολύ ικανοποιητικά”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως η θέση της ΕΕ για την Ιερουσαλήμ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία και ανέφερε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, πως μπορεί να μεταβεί στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Παρίσι “δεν μας απογοήτευσε σ’ αυτό το θέμα” της Ιερουσαλήμ. Μια συνάντηση στο Βατικανό με τον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος επέκρινε επίσης την αμερικανική απόφαση, μπορεί επίσης να εξετασθεί, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα