Ο εορτασμός του ΟΗΕ “έβαψε ” μπλε εκατοντάδες ιστορικά μνημεία παγκοσμίως

egyptΟ Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ιδρύθηκε το 1945 με σκοπό τη συνεργασία στο Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική ισότητα.Αρχικά οι χώρες-μέλη ήταν αυτές που νίκησαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το νεότερο κράτος που προσχώρησε στον Οργανισμό,είναι το Νότιο Σουδάν το 2011.Ο  Ο.Η.Ε. αριθμεί πλέον 193 κράτη-μέλη, δηλαδή σχεδόν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανεξάρτητα κράτη.

Ο τρόπος λειτουργίας του στα 70 χρόνια ζωής επιδέχεται πολλή κριτική.Όμως,διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ιδιαίτερα σκληρή εποχή παγκοσμίως,με τις εμπόλεμες συρράξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη, που έχουν δημιουργήσει και την άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση, απαιτούν από τον ΟΗΕ μια άμεση και πιο ουσιαστική παρουσία στα τεκταινόμενα της παγκόσμιας σκηνής.

Το ερώτημα που γεννάται φυσικά,είναι πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί στην πράξη κάτι τέτοιο,όταν κάποια από τα κράτη-μέλη που το αποτελούν  είναι οι χώρες που δημιουργούν και τις κρίσεις αυτές.

Εχθές λοιπόν,με αφορμή την ημέρα των εορτασμών, περισσότερα από 200 μνημεία σε 60 διαφορετικές χώρες φωτίστηκαν στα χρώματα του παγκόσμιου οργανισμού, ως σημάδι ειρήνης, με την φωταψία να ξεκινάει,από την Όπερα του Σίδνεϋ μέχρι το Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα