Ο Γ. Δραγασάκης ενημέρωσε τους πρέσβεις κρατών – μελών για τα αποτελέσματα του Eurogroup

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, είχε συνάντηση εργασίας με τους Πρέσβεις των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρέσβη της Μάλτας, Joseph Cuschieri, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της EE, που ασκεί η χώρα του, είχε σήμερα.

Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και παρουσίασε τις κυβερνητικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, στη βάση των προοπτικών που διανοίγονται για τη χώρα μετά τη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του Προγράμματος.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η συνολική αποτίμηση του Eurogroup είναι θετική. Μειώνει σημαντικά την αβεβαιότητα, εδραιώνει συνθήκες σταθερότητας και προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα για το μέλλον, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση συμπληρώνοντας πως «η ολοκλήρωση της Αναπτυξιακής στρατηγικής και η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα αποτελέσουν πυλώνες του νέου παραγωγικού υποδείγματος και της νέας παραγωγικής ταυτότητας της χώρας».

Παράλληλα,η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα της ανάπτυξης και των παραγόντων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των επενδύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αντιπρόεδρος μίλησε για το νέο περιβάλλον που δημιουργείται, θέτοντας ως κύριους στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και τη δραστική μείωση της ανεργίας. Όπως σημείωσε, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, όμως ήδη γίνονται στοχευμένες ενέργειες για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα