Ο Γ.Αμυράς στο Indicator :Το Ποτάμι χτίζει το δικό του μονοπάτι με αφετηρία το κέντρο

536x540_700ea6a17ccdeb12445ff4c9d04f74ecΟ Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς,μιλώντας στο indicator.gr  και στη δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου , ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της και τις δηλώσεις περί εξόδου της χώρας από την κρίση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ ξεκαθαρίζει τη θέση του Ποταμιού αναφορικά με τις όποιες ευθύνες του καταλογίζει η κυβέρνηση σχετικά με την υπογραφή του 4 ου μνημονίου το περασμένο καλοκαίρι.

Παράλληλα ,ο κ.Αμυράς αναφέρεται και στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θεωρεί απαραίτητες ώστε να υπάρξει ανάκαμψη στην οικονομία της χώρας.
Επίσης, ερωτηθείς για το ποιο κόμμα θεωρεί πιο κοντά στις θέσεις του Ποταμιού ξεκαθαρίζει πως το Ποτάμι ακολουθεί το δικό του μονοπάτι με αφετηρία το κέντρο, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση των 12 πρώην στελεχών του Ποταμιού να συνταχθούν με την ΝΔ απάντησε ‘’σκωπτικά’’.

Τέλος, αναφέρεται και στα ποσοστά των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ενώ ξεκαθαρίζει την αφετηρία από την οποία και για την οποία δημιουργήθηκε το Ποτάμι.

 


Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Γιώργου Αμυρά στο indicator.gr 

 

Προσφάτως ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και ότι έχει αρχίσει η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη ;

Σε καμία περίπτωση! Όταν η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ανεργία στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες; Όταν η οικονομία είναι σε παράλυση εδώ και ένα χρόνο; Όταν οι τιμές σε καθημερινά προϊόντα και υπηρεσίες έχουν αυξηθεί λόγω ΦΠΑ;
Ο κ. Τσίπρας έλεγε επίσης ότι την 1η Μαΐου θα βγούμε από τα μνημόνια και πριν τελειώσει ο μήνας, έφερε άλλο ένα. Για ποια οικονομική ανασυγκρότηση μιλάμε;

Είναι γεγονός ότι το Ποτάμι ασκεί έντονη κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Από το  κυβερνητικό στρατόπεδο όμως ισχυρίζονται ότι είναι ”κοροϊδία” να ασκείται αυτή η κριτική, τη στιγμή που όλα -σχεδόν- τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του Ποταμιού ψήφισαν ουσιαστικά πέρυσι το καλοκαίρι γι’ αυτό το μνημόνιο και πως μάλιστα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων καλούσατε την κυβέρνηση να υπογράψει την συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος. Ποια είναι η θέση του Ποταμιού σε αυτόν τον αντίλογο;

Το Ποτάμι, πέρυσι το καλοκαίρι ψήφισε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και χάρη στο Ποτάμι και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις μπορεί σήμερα η κυβέρνηση να κοκορεύεται ότι η χώρα απέφυγε ολική καταστροφή.

Να σας θυμίσω τη Βαρουφακιάδα ή το πόκερ που έπαιζε η κυβέρνηση με τους εταίρους χρησιμοποιώντας χαρτιά όπως το δημοψήφισμα;
Εάν οι Συριζα-Ανελ μας είχαν ακούσει και είχαν φέρει μία έντιμη συμφωνία νωρίς, τώρα δεν θα μου κάνατε αυτή την ερώτηση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας είχατε πει ότι υπάρχουν περιθώρια άλλης πολιτικής μέσω μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν χρήματα χωρίς να φορολογείται και ο αέρας που αναπνέουμε. Δεδομένου ότι το Ποτάμι είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, μπορείτε να μας πείτε συγκεκριμένα σε ποιες μεταρρυθμίσεις αναφέρεστε, ποιες θεωρείτε απαραίτητες και προς ποια κατεύθυνση;
Η πρώτη και απαραίτητη μεταρρύθμιση κατά τη γνώμη μου πρέπει να η εντατική ενασχόληση και το ξαναχτίσιμο από την αρχή της ιερής αγελάδας που λέγεται Δημόσιο! Να απομακρυνθούν όλα τα άχρηστα πολυμελή διοικητικά συμβούλια οργανισμών – φαντασμάτων, να γίνει άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που αξιολογούνται ως ανεπαρκείς και μισθολογική αναβάθμιση και προαγωγή εκείνων που αξιολογούνται θετικά.
Το Ποτάμι έχει προτείνει πολλές μικρές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στο σύνολό τους εξοικονομούν στο κράτος περίπου 3,5 δις ετησίως! Δεν χρειάζεται να υπερφορολογούμε, αρκεί να κόψουμε τα περιττά.

Εάν υποθετικά αύριο είχαμε εκλογές και τα εκλογικά αποτελέσματα καλούσαν το Ποτάμι να επιλέξει το κόμμα που θα αποτελούσε το κορμό μιας κυβέρνησης ,ποιο θα ήταν αυτό ;Ποιο κόμμα θεωρείτε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται πιο κοντά στις πολιτικές απόψεις του Ποταμιού;
Υπάρχει ένα θετικό κι ένα αρνητικό στην υπόθεσή σας. Το καλό είναι ότι και από αριστερά και από δεξιά κλέβουν ιδέες του Ποταμιού, το κακό είναι ότι δεν τις εφαρμόζουν, είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί δεν θέλουν.
Επομένως, το Ποτάμι δεν έχει να διαλέξει μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, χτίζει το δικό του μονοπάτι με αφετηρία το κέντρο. Δεν έχουμε να διαλέξουμε ούτε κορμούς ούτε κλαδιά.

Πως αντιμετωπίζετε την απόφαση 12 πρώην στελεχών του Ποταμιού να συνταχθούν με την ΝΔ;

Περσινά, ξινά σταφύλια. Από τα στελέχη αυτά, τα μισά είχαν αποχωρήσει πέρυσι τον Σεπτέμβρη και τα άλλα μισά έχουν διαγραφεί από το Ποτάμι εδώ και μήνες.
Εγώ πάντως τους εύχομαι κάποια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία να τους ανοίξει επιτέλους την πόρτα, γιατί δέκα μήνες τώρα τα στελέχη αυτά γυροφέρνουν έξω από τη Συγγρού άνευ αποτελέσματος.

Πως βλέπετε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και τα ποσοστά που δίνουν στο Ποτάμι;
Δεν μας πτοούν οι πρόσκαιρες δημοσκοπήσεις, ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε και δεν μασάμε τα λόγια μας. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο οι πολίτες να ακούσουν τη σκληρή αλήθεια  κυρίως όταν επί 30 χρόνια είχαν μάθει στα ωραία ψέματα, με αποκορύφωμα όλων τα ψέματα των Συριζα-Ανελ ως αντιπολίτευση και τώρα ως κυβέρνηση.

Πολλοί αναφέρουν ότι υπάρχει σύγχυση γύρω από την πολιτική ταυτότητα του Ποταμιού. Τι έχετε να πείτε σχετικά με αυτό;
Αν εννοείτε πολιτική ταυτότητα την ταμπέλα του δεξιού, ή του αριστερού κόμματος, τότε ούτε είχαμε, ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε.
Το Ποτάμι δημιουργήθηκε από ανήσυχους ανθρώπους με κοινό τόπο τις λύσεις που χρειάζεται αυτή η χώρα, μπας και κάποια στιγμή γίνει μία κανονική ευρωπαϊκή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα