Ο Γκ. Σρέντερ νέος πρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας και παλιός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα νέα του καθήκοντα στην Rosneft

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, εξελέγη σήμερα ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Μετά την ψηφοφορία των μετόχων της εταιρείας και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από 11 μέλη, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας και παλιός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα νέα του καθήκοντα στην Rosneft και ευχαρίστησε «τους μετόχους που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Αναφερόμενος στην εκλογή του και στις συζητήσεις που γίνονταν για το αν πρέπει να δεχθεί την πρόταση να συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Rosneft, είπε χαρακτηριστικά:

«Παντού γίνονταν συζητήσεις για το αν θα πρέπει να δεχθώ ή όχι. Όμως αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό (να γίνω μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rosneft). Αποφάσισα να συνεισφέρω με την εμπειρία μου την οποία κατάφερα να αποκτήσω στον πολιτικό και οικονομικό τομέα, και νομίζω πως είναι σημαντική, για το καλό της εταιρείας». Τέλος είπε ότι εξελέγη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rosneft.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα