Ο.Γεροβασίλη: Πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση σταθερή ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο

Για τις 20 Σεπτεμβρίου φαίνεται να κλειδώνουν οι εκλογές, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να αναφέρεται εκ νέου στη συγκεκριμένη ημερομηνία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι κάποιοι έχουν λόγους να προσπαθούν να καθυστερήσουν τη διεξαγωγή τους.

«Η πρότασή μας να γίνουν γρήγορα οι εκλογές έχει να κάνει με τις ανάγκες της χώρας και όλα όσα έχουμε μπροστά μας να υλοποιήσουμε, προκειμένου να επανέλθει η σταθερότητα και η κανονικότητα» δήλωσε στο Mega, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι «θα τα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, με αυτή τη συμφωνία, με αυτό το μνημόνιο που δεν είναι η συμφωνία που θα θέλαμε, ωστόσο πιεστήκαμε, εκβιαστήκαμε, απειληθήκαμε και κυρίως απειλήθηκε η χώρα».

Επομένως, πρόσθεσε, «αυτή τη μεταστροφή, αυτή την τακτική υποχώρηση, θα πρέπει εκ νέου να τη βάλουμε στον ελληνικό λαό και να πάρουμε μια εντολή, ότι ο ελληνικός λαός συμφωνεί με αυτή την επιλογή που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας. Αυτό χρειάζεται καινούρια εντολή και τη χρειάζεται από το λαό».

Ως προς την απόφαση για προσφυγή στις κάλπες, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «η πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια κυβέρνηση σταθερή ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».

Απαντώντας σε ερώτηση για την κ. Κωνσταντοπούλου η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «είναι μία ευφυής και ικανή πολιτικός» αλλά, πρόσθεσε, «από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι αυτές οι κινήσεις είναι μια ακροβασία σε πολύ λεπτά θέματα. Θα έπρεπε δηλαδή, εκτός από τον τρόπο με τον οποίο νομίζει ότι τηρεί, είναι η αντίληψή της ότι πόσο και μέχρι ποιο σημείο τηρούμε το γράμμα του Συντάγματος, του κανονισμού της Βουλής, θα έπρεπε ταυτοχρόνως ως πολιτικός να συνυπολογίζει και τι προκαλεί μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Ποιον πλήττει τελικώς. Διότι όλες οι ενέργειες, όχι κατ΄ ανάγκην με στόχο, παράγουν πολιτικά αποτελέσματα».

Περί συνεργασιών και «σπλάχνων»

Παράλληλα, σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, η κ. Γεροβασίλη αφήνει ανοιχτή την πόρτα συνεργασίας «με κόμμα που θα προκύψει από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι η επίτευξη της αυτοδυναμίας είναι εφικτός στόχος.

«Διαπιστώνουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν την κυβέρνηση και εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα. Αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα αποτυπωθεί και στις κάλπες» αναφέρει.

Στην ερώτηση εάν μπορεί να υπάρξει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κόμμα που θα προκύψει από τα «σπλάχνα» του, η κ. Γεροβασίλη απαντά:

«Μέσα σε ένα κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές και να επιδιώκονται συνθέσεις και ζυμώσεις. Δεν μπορούν όμως να παρουσιάζονται σε επίπεδο διακυβέρνησης. Μπροστά στα υπαρξιακά για τη χώρα διλήμματα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να είναι συμπαγείς. Στο υποθετικό σενάριο που θέτετε, εμείς δεν κλείνουμε τις πόρτες. Προφανώς, όμως, η ελάχιστη προϋπόθεση  είναι να υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος, και οραματικός και ρεαλιστικός, για το μέλλον της Ελλάδας».

* Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι «η φράση ‘δεν κλείνουμε τις πόρτες στο κόμμα Λαφαζάνη μετεκλογικά’, που αποδίδεται ως αυτούσια δήλωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, στο πρωτοσέλιδο της ‘Εφημερίδας των Συντακτών’, δεν ειπώθηκε στη συνέντευξη.

» Η συνέντευξη δόθηκε στις 20 Αυγούστου, η απάντηση ήταν επί ενός υποθετικού ερωτήματος, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο κόμμα. Επισημαίνεται ότι στις 20 Αυγούστου δεν είχε ακόμα ανακοινωθεί ο νέος πολιτικός σχηματισμός».

Η κ. Γεροβασίλη στη συνέντευξή της υπογραμμίζει, επίσης, ότι «αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την τακτική μας», αλλά «ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει».

Στις επικρίσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για την απόφασή του να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι θα ήταν «παρακινδυνευμένο να βάλουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας».

Τέλος, σημειώνει ότι «είναι αναγκαία η κυβερνητική σταθερότητα» και υπογραμμίζει πως «επιδίωξή μας είναι η αντιστοίχιση του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό και του προγράμματός του με τις ανάγκες της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα