Ο.Γεροβασίλη: Καταφέραμε να είναι ο ΦΠΑ δικαιότερος για τους ασθενέστερους

gerobasilikanenas-eklogikos-aifnidiasmos-ek-merous-mas.w_hrΗ κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ ήταν μονόδρομος μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά η κυβέρνηση κατάφερε να γίνει με τον δικαιότερο τρόπο για τα ασθενή κοινωνικά στρώματα. Παράλληλα, επανέλαβε πως θα πρέπει να υπάρχει σταθερό περιβάλλον για τους επενδυτές Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, η Ο. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ, προσπαθώντας να εφαρμόσει τη συμφωνία του καλοκαιριού χωρίς να πλήξει τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. «Όλοι ξέρουμε τι θα συνέβαινε εάν αρνούμασταν. Είμαστε σε μονόδρομο, λοιπόν. ΄Ετσι προσπαθήσαμε αυτό να γίνει με τον δικαιότερο τρόπο υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Και το καταφέραμε».

Ερωτηθείσα για την ελληνική οικονομία, τόνισε πως ρίχνουν το βάρος στη νομοθέτηση ποιοτικών και αποτελεσματικών εργαλείων και μέτρων για την στροφή στην ανάπτυξη, ώστε να γίνει επανεκκίνηση της οικονομία, έχοντας καταφέρει να υποστούν όσο λιγότερα πλήγματα γίνεται.

«Καταφέραμε να βγούμε με το μικρότερο δυνατό κόστος από τη διαδικασία όλων των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Αυτό σημαίνει ότι το κύριο βάρος πρέπει να πέσει στη γρήγορη νομοθέτηση και αποτελεσματική και ποιοτική,για τη διευκόλυνση των αναπτυξιακών δρόμων».

Σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων, υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο για τους επενδυτές είναι να υπάρχει σταθερό περιβάλλον και αυτό είναι κάτι που θέλει να προωθήσει ο αναπτυξιακός νόμος. «Αυτό που είναι αληθές είναι ότι, αυτό που χρειάζονται οι επενδυτές δεν είναι το πόσο ακριβώς είναι η φορολογία – το λένε οι ίδιοι – αλλά το να έχουν ένα σταθερό περιβάλλον. Θα προσέξατε ότι αυτό έχει ληφθεί υπ’ όψιν από αυτή την κυβέρνηση για αυτό, στον αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή, θα νομοθετηθεί, ότι για ένα ύψος επενδύσεων και πάνω σε αυτή τη φάση, θα υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον πάνω από δεκαετία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα