Ο.Γεροβασίλη: Επιχειρείται επικοινωνιακή απομόνωση της Ελλάδας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι είναι μη εποικοδομητικό να επιχειρείται η επικοινωνιακή απομόνωση της Ελλάδας, με αφορμή μια έκτακτη αξιολόγηση του Μηχανισμού Σένγκεν που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου.ImageHandler

Σχολιάζοντας την Έκθεση αξιολόγησης της Σένγκεν για την Ελλάδα από την Κομισιόν απαντά πως «το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η τακτική της αλληλοεπίρριψης ευθυνών δεν συνιστά αποτελεσματική διαχείριση ενός ιστορικών διαστάσεων προβλήματος, για το οποίο απαιτείται η κοινή δράση των χωρών της Ευρώπης».

Η κα Γεροβασίλη σχολίασε πως η έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται σε μια κατάσταση πριν από 2.5 μήνες και πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Υπογραμμίζει δε πως η Ελλάδα ξεπερνά τον εαυτό της προκειμένου να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και προσθέτει ότι «αναμένουμε από όλους να πράξουν το ίδιο».

Αναφερόμενη στην απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών για μια ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό ζήτημα δήλωσε πως «κοινός τόπος της απόφασης αυτής είναι ότι το κλειδί της διαχείρισης του Προσφυγικού βρίσκεται στην Τουρκία και στην τήρηση, από αυτήν την χώρα, των συμφωνηθέντων».

Ακόμα, αναφέρεται στα όσα δεν έχουν γίνει από πλευράς Ε.Ε. σημειώνοντας τα εξής:

• Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης όπως συμφωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου έχει μείνει μετέωρο: από τους 160.000 πρόσφυγες, μόνο 414 έχουν μετεγκατασταθεί.

• Η επανεισδοχή παράτυπων μεταναστών στις χώρες προέλευσης και στην Τουρκία έχει μηδαμινά αποτελέσματα παρά τις διεθνείς συμφωνίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα