Ο. Γεροβασίλη: Αναζητούμε μια στέρεη λύση στο Eurogroup

Όπως είπε η υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, η κυβέρνηση, βρίσκεται στην αναζήτηση μιας στέρεης λύσης που θα μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, η οποία να μην κινδυνεύει να εκπέσει στο ΣτΕ ή στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

“Αλλιώς θα το είχαμε ήδη κάνει” τόνισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Β. Γεωργαντά της ΝΔ. Όπως είπε η υπουργός τον Μάρτιο του 2017 οι συμβασιούχοι (πλην όσων προσλαμβάνονται με προγράμματα ΕΣΠΑ) ήταν 50.637 ενώ τον Μάρτιο του 2016 ήταν 51.053. Η ίδια όμως είπε ότι μέσα στο 2017 θα γίνουν 7.097 προσλήψεις στο Δημόσιο.

“Δεν είναι δικά μας παιδιά, έρχονται από παλιά” υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη καλώντας για μια ακόμα φορά την αντιπολίτευση να συναινέσει στην εξεύρεση της στέρεας και μόνιμης λύσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Όπως διευκρίνισε πάντως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η λύση αυτή όταν και εάν βρεθεί, να αφορά τους παλιούς συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κι εργάζονται στην καθαριότητα, κι όχι νέους.

“Η μετατροπή της σύμβασης προσκρούει είτε στο σύνταγμα, είτε σε άλλες ρυθμίσεις γι αυτό δεν το έχουμε κάνει. Δέχομαι να συζητήσουμε για το πώς πρέπει να γίνει όχι μόνο κοινωνικά αλλά και πολιτικά. Γιατί αν το κάνουμε έτσι, τότε αντίρροπες δυνάμεις θα προσφύγουν είτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας είτε στο Ελεγκτικό Συνέδριο”.

Η Όλγα Γεροβασίλη νωρίτερα ανακοίνωσε τις επερχόμενες προσλήψεις που θα γίνουν στο Δημόσιο μέσα στο 2017 βάση του κανόνα 1 προς 4 (προσλαμβάνεται ένας για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις). Όπως είπε το 2017 είναι προγραμματισμένο να γίνουν 2453 προσλήψεις.

Αίσθηση δε προκάλεσε η επόμενη φράση της υπουργού: “Εάν σε αυτές προσθέσουμε και άλλες 4.644 προσλήψεις που μπορούσατε εσείς να κάνετε και δεν κάνατε, τότε ο αριθμός ανεβαίνει στις 7.097”.

Απαντώντας ο κ. Γεωργαντάς παρουσίασε στοιχεία που του είχε δώσει –όπως είπε- η υπουργός παλαιότερα από τα οποία προκύπτει ένα ‘κενό’ περίπου 3.500 προσλήψεων.

“Τη μια φορά λέτε άλλα, και την επόμενη άλλα” τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ. “Τι ισχύει τελικά κυρία υπουργέ για τις προσλήψεις;”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα