Ο.Γεροβασίλη: Έχουν τεθεί οι βάσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας

αρχείο λήψηςΟι βάσεις που θα επιστρέψουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα έχουν ήδη τεθεί και οι θεσμοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, η κ. Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την διαχείριση του ζητήματος θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Τόνισε δε, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τον σχεδιασμό για τη δημιουργία των 30.000 θέσεων φιλοξενίας πριν από τα μέσα Απριλίου.
Όσον αφορά στην Ειδομένη, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η εθελοντική απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών έχει ήδη ξεκινήσει ενώ η κυβέρνηση αναμένει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι ρυθμοί θα αυξηθούν.
Την ίδια ώρα, τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μακροχρόνια παραμονή προσφύγων.
Πρόσθεσε ότι το ζήτημα εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας δημιουργεί πλέον μια νόμιμη οδό μετακίνησης προσφύγων προς την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση υλοποιεί αυτά για τα οποία είναι δεσμευμένη και παλεύει για την υλοποίηση της συμφωνίας από όλα τα μέρη, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Ερωτηθείσα για την παραμονή του κ. Μουζάλα στην κυβέρνηση, είπε ότι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του υπουργείου Εσωτερικών και Μετανάστευσης, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις.
Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Μουζάλα η θέση της κυβέρνησης είναι εκφρασμένη. Το θέμα θα συζητηθεί αμέσως μετά την αποψινή συζήτηση, με τον πρωθυπουργό και τον κ. Καμμένο, και τότε θα ληφθούν αποφάσεις, συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα