Ο.Γεροβασίλη:Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με την Λαϊκή Ενότητα

 

 

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με την «Λαϊκή Ενότητα» αφήνει ανοιχτό η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως ναι μεν δεν είναι εφικτό να παρουσιάζονται διαφορετικές στρατηγικές σε επίπεδο διακυβέρνησης, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείνει πόρτες σε υποθετικά σενάρια που αφορούν στη συνεργασία του με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

 

Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως οι Έλληνες ψηφοφόροι οφείλουν να αποφασίσουν ποια κυβέρνηση θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από την κρίση. Η ίδια τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επιτύχει σημαντικές αλλαγές προς το δικαιότερο, όπως είναι η αποκατάσταση των παρανόμως απολυμένων, η νομοθέτηση των εκατό δόσεων και η κατάθεση του σχεδίου νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

Όπως ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπάρχουν ακόμα περιθώρια για εφαρμογή αριστερών πολιτικών. Η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισόρροπη ανάπτυξη, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η διαφάνεια στον δημόσιο βίο αποτελούν στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την ίδια, ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.

Αναφερόμενη στο κατά πόσο είναι παρακινδυνευμένη κίνηση για το κόμμα η παραίτηση και διεξαγωγή εκλογών, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε πως δόθηκε προτεραιότητα στο συμφέρον της χώρας.

«Παρακινδυνευμένο θα ήταν να βάλουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας», εξήγησε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε πως θεωρεί δυνατή την αυτοδυναμία, καθώς ένα μεγάλο μέρος πολιτών δείχνει την στήριξή του στην κυβέρνηση. Όσον αφορά τον κίνδυνο χειραγώγησης του λαού από οικονομικούς κύκλους του εξωτερικού, η ίδια ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοιος φόβος. Τέλος, όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως είναι αναγκαία η κυβερνητική σταθερότητα και θα διαμορφωθεί συμμαχία με βάση τις κοινές πολιτικές στρατηγικές και προγραμματικούς στόχους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα