Ο Γάλλος ΥΠΕΞ ματαίωσε, λόγω Συρίας, ταξίδια του

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν ματαίωσε, εξαιτίας της συριακής κρίσης, τις επισκέψεις εργασίας, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο Σάββατο στην Αλβανία και τη Σλοβενία, έγινε γνωστό στα Τίρανα και τη Λιουμπλιάνα.

Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε σήμερα σε ανακοίνωσή του πως η επίσκεψη που ο Λεντριάν επρόκειτο να πραγματοποιήσει εντός της ημέρας “αναβλήθηκε εξαιτίας διεθνών εξελίξεων”.

Στη Σλοβενία, όπου ο γάλλος υπουργός ανεμενόταν αύριο Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης πως “η επίσκεψη του κ. Λεντριάν ματαιώθηκε”. Ο επικεφαλής της σλοβενικής διπλωματίας Καρλ Έργιαβετς διευκρίνισε πως η ματαίωση αυτή συνδέεται “με τη συριακή κρίση”.

Στο Βελιγράδι, όπου είχε μεταβεί χθες Πέμπτη, έπειτα από έναν σταθμό στο Βουκουρέστι, ο Λεντριάν είχε παραδεχθεί πως η περιοδεία του αυτή συνέπεσε με “μια φορτισμένη διεθνή επικαιρότητα”.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του γάλλου υπουργού Εξωτερικών ήταν κυρίως επικεντρωμένο στα διμερή θέματα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να έρθει άμεσα σε επαφή με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για να σχολιάσει τις πληροφορίες για την ακύρωση αυτών των επισκέψεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα