Ο Β. Μειμαράκης προειδοποιεί με διαγραφές και επιβάλλει κομματική γραμμή για την ψήφιση του Μνημονίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στην αποψινή ψηφοφορία για το 3ο μνημόνιο.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, απουσία των πρώην πρωθυπουργών, Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά.
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, εισηγήθηκε (ως έπραξε και χθες κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου) να στηρίξει η Ν.Δ δια της ψήφου της τη συμφωνία, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ευρωπαικός χαρακτήρας της χώρας και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας.
Αποχή θα σήμαινε αλλαγή στρατηγικής, αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ευρώπη, φέρεται να είπε ο κ. Μειμαρακης απευθυνόμενος στους βουλευτές του και απήυθυνε έμμεση προειδοποίηση διαγραφών: “όποιος διαφοροποιηθεί υπάρχει διαδικασία στον κανονισμό της ΚΟ, αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα”.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχουν ωστόσο και διαφωνούντες βουλευτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι την ευθύνη για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου θα πρέπει να την αναλάβει αποκλειστικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ως εκ τούτου, την αποχή από την ψηφοφορία προκρίνουν οι κκ Βορίδης-Γεωργιάδης, ενώ επιφυλάξεις έχουν εκφράσει και οι βουλευτές Άννα Καραμανλή- Δ. Κυριαζίδης.
Ο κ. Μειμαράκης ωστόσο, μετά την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναμένεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, όπως προειδοποίησε άλλωστε και τους βουλευτές του.
Έχει προαναγγείλει εξάλλου ότι η Ν.Δ θα προσέλθει στην ψηφοφορία “συντεταγμένα”.
Όπερ σημαίνει ότι δε θα διστάσει να προχωρήσει -εάν χρειαστεί- και σε διαγραφές όσων δε συμμορφωθούν με την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα