Ο Β. Κικίλιας ζητά μείωση των κρατικών δαπανών και εκσυχρονισμό

Πως αν το κόμμα του έρθει στην εξουσία θα κινηθεί με «άξονα» τη μείωση των δημοσίων δαπανών, τον «εκσυγχρονισμό» του κράτους και την προσέλκυση επενδύσεων υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας . Υποστηρίζει πως δεν θα πειραχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Β. Κικίλιας δήλωσε πως η ΝΔ θα κινηθεί σε διαφορετικό πλαίσιο σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στοχεύοντας «στη βελτίωση της ζωής της μέσης ελληνικής οικογένειας», έκανε λόγο για μείωση δαπανών, εκσυγχρονισμό του κράτους και προσέλκυση επενδύσεων, προκειμένου να παραχθεί πλούτος.

«Η καρδιά της πολιτικής μας βρίσκεται στο άλλο άκρο από αυτά που εφαρμόζουν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να μειωθεί η φορολογία, γιατί είμαστε πεπεισμένοι πως αποστολή μας είναι να βελτιωθεί η ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας, για αυτό πρέπει να γίνει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική πολιτική στην χώρα, που να περιλαμβάνει την μείωση της φορολογίας, την μείωση των δαπανών, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να ξαναπαραχθεί πλούτος στην χώρα και να στηριχθούν οι αδύναμοι, τους οποίους δεν θα τους αφήσουμε πίσω».

Κινητικότητα στον δημόσιο τομέα

Υποστήριξε πως η πολιτική της ΝΔ είναι εφαρμόσιμη και ρεαλιστική και πρόσθεσε ότι «χρειάζονται έξι μεγάλες επενδύσεις, όπως έχουν υπολογίσει οι ειδικοί, για να γυρίσει η οικονομία σε πραγματικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και έτσι θα δοθεί και σε άλλους η δυνατότητα να επενδύσουν στην χώρα».

Αναφερόμενος στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε πως το κόμμα του δεν έχει πρόθεση να βλάψει κάποιον, αλλά επανέλαβε πως θα υπάρξει κινητικότητα στον δημόσιο τομέα. «Αξιολόγηση θα γίνει, θα επιβραβευτούν αυτοί που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, μια κινητικότητα θα υπάρχει για να καλυφθούν κενές θέσεις. Δεν θα πειραχτεί κανένας δημόσιος υπάλληλος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα