Ο αστροναύτης Μαρκ Κέλι βάζει υποψηφιότητα για Γερουσιαστής

Ο συνταξιούχος αστροναύτης της NASA, Μαρκ Κέλι – διάσημος για τις μουσικές και τις φωτογραφίες του που έστελνε στη Γη ενώ βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό –  ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος για μια θέση γερουσιαστή στην πολιτεία της Αριζόνα.

Ο Μαρκ Κέλι, ο οποίος ήταν επικεφαλής σε τέσσερις αποστολές διαστημικών λεωφορείων συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας πτήσης του Εντέβορ, είχε παραιτηθεί από τη NASA το 2011 για να φροντίσει τη σύζυγό του, την πρώην βουλευτίνα Γκάμπριελ Γκίφορντς η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε πολιτική συγκέντρωση στην Αριζόνα σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26.

Έκτοτε έγινε φανατικός πολέμιος της οπλοκατοχής και εντάχθηκε στου κόλπους των Δημοκρατικών, προκειμένου να δώσει πολιτικά τη μάχη για την κατάργησή της.

 

Ο Μαρκ Κέλι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με ένα βίντεο στο Twitter, με τίτλο «η επόμενη αποστολή μου».

Σε αυτό εμφανίζεται μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, επίσης αστροναύτης, Σκοτ, αλλά και τη γυναίκα του και αναφέρει: «Έμαθα πολλά από το να είμαι αστροναύτης. Αλλά αυτό που έμαθα από τη σύζυγό μου είναι πώς να χρησιμοποιείς την πολιτική για να βελτιώσεις τις ζωές των ανθρώπων».

Ο Κέλι θα διεκδικήσει το 2010 την έδρα που είχε κάποτε ο Τζον Μακέιν και την οποία τώρα καταλαμβάνει  η Martha McSally που  διορίστηκε πέρυσι από τον Ρεπουμπλικάνο Κυβερνήτη της Αριζόνα Doug Ducey.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα